IBF Örebro föll mot regerande mästarna Storvreta

By on 27 september, 2018

IBF Örebro tog sig an regerande mästarna Storvreta IBK på bortaplan i den tredje omgången av Svenska Superligan, Örebro har startat SSL med en vinst och en förlust, Storvreta som inte har vunnit ännu. Storstjärnan Alexander Rudd i Storvreta kom inte till spel på grund av ryggproblem, i dagens match är det Tim Lennartsson som vaktar Örebros målbur.

Första peridodens första fem minuter var av en mer avvaktande karaktär där bägge lagen kände på varandra och det uppstod egentligen ingen riktig farlig chans, fortsatt mållöst efter halva perioden spelad men med ett Storvreta som mer eller mindre hade ägt bollen. I den 13e minuten kom första målet, det var Storvreta som tog ledningen med 1-0. Det blev även 2-0 i samma minut då Storvreta hade haft ett par lyckosekunder, det var närmare bestämt 18 sekunder mellan målen. Efter målet backade Storvreta av en aning men utan att Örebro kunde göra något effektivt.

Perioden slutade 2-0 till Storvreta, matchen 2-0 till Storvreta

Andra perioden inledde Örebro bäst när Jacob Embretzen reducerade till 1-2 i den andra minuten, det tog inte lång tid innan Storvreta kom tillbaka och drog in 3-1 i den tredje minuten. Efter målen öppnade spelet upp sig och det böljade fram och tillbaka, där bägge lagen hade skapat bra chanser efter fem spelade minuter. Med halva perioden spelad var Örebro med bra i spelet, och i slutet av den 13 minuten kunde Simon Jirebeck slå in 2-3. I den 14e minuten åkte Marcus Pontusson i Örebro ut för slag, grymt tryck från Storvreta men Örebro klarade av underläget. I den 18 minuten var det dags igen för Storvreta som gick fram till 4-2, ett resultat som stod sig tiden ut.

Perioden slutade 2-2, matchen 4-2 till Storvreta

Tredje perioden var hela 58 sekunder när Storvreta öppnade målskyttet och gick fram till 5-2, innan målet hade hemmalaget ett massivt tryck mot Örebros mål. Med exakt två minuter spelade tryckte Storvreta in 6-2, 7-2 kom i den sjätte minuten. Emil Lundmark reducerade till 3-7 genom en kontring, målet kom i ett läge då Storvreta låg på ordentligt. I den tolfte minuten fick Örebro power play, tre sekunder tog det innan Emil Ruud kunde slå in 4-7. I den 17e minuten kom det ytterligare en utvisning för Storvreta, efter ett riktigt snyggt power play spel kunde Marcus Ekengren slå in 5-7. 17.13 in i perioden tog Örebro timeout, i samband med den valde Örebro att starta spelet med målvakten Tim Lennartsson på bänken och med sex man på planen. Med ca 1 minut kvar satte Storvreta punkt för matchen när de gjorde 8-5, det ska tilläggas att målet gjordes med Tim Lennartsson i målet. 19.25 gjorde Storvreta 9-5, det blev slutresultatet.

Perioden slutade 5-3 till Storvreta, matchen 9-5 till Storvreta

Sammanfattat gjorde Örebro en helt ok första period trots två insläppta mål, att det inte blev mer kunde man tacka Tim Lennartsson i målet för. Det var Storvreta som hade boll mest i den första perioden och surrade ordentligt runt Tims mål, men Örebro gjorde det bra och kunde trycka ut Storvreta mot kanterna för att göra det svårt att komma in och skapa chanser. I den andra perioden var Örebro med bra i spelet och de kunde även göra två mål, det var Storvreta som tryckte på och skapade mest på slutet men perioden slutade 2-2 där Örebro lika gärna kunde ha vunnit den. Tredje perioden började Storvreta brutalt när de gick upp en fyramålsledning, Örebro hämtade snabbt upp sig och gjorde tre raka mål. Där visade de upp att de var med, men när det blev allvar var det hemmalaget som knöt ihop sitt spel. Det blev en aning mer skärpa på Storvretas spel och tempot höjdes, något som gjorde att Örebro inte riktigt hängde med. Trots det visade Örebro upp riktigt bra kvalitéer där de måste upp ett par snäpp i sitt spel, om de kan göra det så är de med bra i Svenska Superligan.