IBF Örebro jublade högst i Idrottshuset

By on 29 mars, 2017

IBF Örebro tog emot Gävle GIK i antagligen deras livs viktigaste match, vinna eller försvinna var förutsättningarna.

Första perioden blev till en början en öppen tillställning med ett tidigt mål från Gävles sida, vilket gjorde att Örebro blev tvungna att gå framåt. Örebro både kvitterade och gick upp i ledning. Men Gävle kom tillbaka, när perioden var slut stod det 2-2.
Periodresultat 2-2

Andra perioden var det Örebro som visade upp ett stabilt spel och tog kommandot från början, laget visade att de ville vinna och det gav till slut utdelning i form av två gjorda mål.
Periodresultat 2-0, matchresultat 4-2.

Tredje perioden öppnades bäst av gästerna som gjorde första målet i perioden, Örebro kom snabbt tillbaka och kunde gå upp i en tvåmålsledning. Med en betryggande 6-3 ledning drog Örebro på sig en utvisning som resulterade i att Gävle kunde göra 4-6 14.26, IBF kom igen med 7-4 med fyra minuter kvar av perioden. Gävle tog Time out, plockade ut målvakten men det var Örebro som var det starkaste laget.
Periodresultat 3-2, matchresultat 7-4.

IBF Örebro vann välförtjänt framför 1731 åskådare, det var Örebro som efter en skakig inledning i tredje som till sist kunde jubla efter att ha tagit tag i både boll som spel, nu är det utjämnar i playoff 2 serien till SSL och nu väntar en avgörande match i Gävle. Vinst där och IBF Örebro är klara för högsta serien, Svenska Super Ligan.