IBF Örebro tog stark hemmaseger i premiären av SSL

By on 1 oktober, 2017

IF Örebro öppnade hemmapremiären mot gästande Sirius, spänning och en förväntan låg i luften inför SSL-debuten och matchen kunde inte ha regisserats bättre.

Den första perioden öppnade Sirius genom att göra 1-0 redan i den andra minuten, för att sen gå ner i tempo och bjuda in Örebro. På den vägen var det den första perioden igenom och den slutade 3-3.

I andra perioden rivstartade Sirius och gick upp till 7-4 inom loppet av nio minuter och kunde även göra 8-4, Örebro kom igen i slutet av perioden och gav en gnutta hopp i matchen och andra perioden slutade 5-8.

Den tredje perioden var jämnare och det dröjde till den åttonde minuten innan det första målet gjordes av Sirius, Örebro hoppade snabbt tillbaka och gick upp till 6-9 i den elfte minuten. Hemmalaget kunde efter det målet jobba sig in i matchen,  gick upp till 8-9 i den 16 minuten för att även kvittera till 9-9 minuten efter. Sirius tog time our och tog tag i spelet, men med fem sekunder kvar kunde IBF Örebro ta hem segern genom att göra 10-9.

En innebandymatch spelas i tre gånger 20 minuter, alltså 60 minuter och det var något som Sirius fick uppleva i mötet med IBF Örebro. Det var bortalaget som hade matchen i sin hand i två perioder, men som det såg ut så kom Sirius ut i tredje perioden en aning för säkra på att de skulle ta med sig poängen hem. Örebro ville mer, gick ner på folk, spelade som ett lag hela vägen in i kaklet. Vilket gav utdelning, det var en ganska i stora delar av matchen osynlig Marcus Ekengren som gjorde vinstmålet med 5 sekunder kvar av matchen, så gör en matchvinnare.

I skrivande stund ligger IBF Örebro på en fjärde plats i SSL och har tagit fem poäng på de två första SSL-matcherna, imponerande av en nykomling med tanke på motståndet.

Nästa match för IBF Örebro spelas borta mot AIK IBF söndag 8 oktober för att redan på onsdag 11 oktober ta emot Falun i Idrottshuset.