IBF Örebro tog viktig seger i kvalet till SSL

By on 12 mars, 2017

IBF Örebro åkte till Kalmar i första matchen mot FBC Kalmarsund i kvalet till Superligan, och det var ett Örebro som gjorde en helgjuten insats.

Första perioden blev som väntat avvaktande där bägge lagen kände av varandra, Örebro tog ledningen med 1-0 genom Marcus Ekengren i den 13 minuten och höll den perioden ut. Örebro gick ut i den första och spelade ett riktigt bra försvarsspel, vilket gjorde att Kalmarsund inte kom till ordentligt.
IBF Örebro blev det vinnande laget i den första perioden och vann den välförtjänt med 1-0, periodresultat FBC Kalmarsund vs IBF Örebro 0-1.
Matchresultat FBC Kalmarsund vs IBF Örebro 0-1.

Andra perioden inledde Örebro med ett powerplay som de utnyttjade och gick fram till 2-0, Kalmarsund tryckte på och gjorde 1-2 redan i den femte minuten. Örebro kom igen och Simon Jirebeck kunde stänka in 3-1 i den sjätte för att genom Marcus Hjelm sätta 4-1. Kalmarsund tog time out efter Örebro fjärde mål. IBF fortsatte med sin tajta defensiv och höga presspel och Jirebeck gjorde sitt andra mål och laget gick fram till 5-1. Örebro drog på sig en utvisning i den 14 minuten, en utvisning som Kalmarsund kunde utnyttja och gjorde 2-5. Örebro drog på sig ytterligare en onödig utvisning direkt efter 2-5 målet och Kalmarsund tog chansen och satte 3-5 i minut 17.
Örebro var det bästa laget i den andra perioden men drog på sig ett par utvisningar som hemmalaget kunde utnyttja, periodresultat FBC Kalmarsund vs IBF Örebro 3-4.
Matchresultat FBC Kalmarsund vs IBF Örebro 3-5.

Tredje perioden började som den första, avvaktande och sökande från bägge lagen. Men det var Kalmarsund som startade bäst och gjorde 4-5 i den sjätte minuten, Örebro reste sig snabbt och kom tillbaka genom Marcus Hjelm som gjorde 6-4 två minuter senare. Hemmalaget tryckte på och tio minuter in i perioden reducerade Kalmarsund till 5-6, Örebro föll tillbaka och hemmalaget kvitterade till 6-6 i den 13 minuten.
Det var FBC Kalmarsund som var det starkaste laget i den tredje, periodresultat FBC Kalmarsund vs IBF Örebro 3-1.
Matchresultat 6-6.

Fjärde perioden började Örebro med en jättechans av Jirebeck, tyvärr gick bollen strax över ribban. Kalmarsund drog på sig en utvisning i den sjätte minuten av förlängningen, Örebro tog det kallt och spelade disciplinerat och Aron Ohlsson i IBF Örebro kunde avgöra matchen till bortalagets fördel.

IBF Örebro åkte till Kalmar för ett möte i den första matchen i kvalserien bäst av tre, Örebro var helt klart bäst i de två första perioderna. Hemmalaget kom tillbaka ordentligt i den tredje och tryckte på hårt, Örebro höll sin matchplan i drygt halva matchen men lyckades klara oavgjort sett över 60 minuter. I den fjärde perioden fick Örebro ett överläge efter sex minuter i form av ett powerplay, vilket blev matchavgörande och Örebro kunde vinna matchen. Nu väntar den andra kvalmatchen i Idrottshuset på onsdag 15 mars kl. 19.00.