Ineffektivt Örebro tappade poäng hemma mot Mora

By on 19 januari, 2019

Örebro HK tog emot Mora IK i Behrn Arena i en grymt viktig match då det är gästerna som jagades i tabellen, vinst för hemmalaget och lagen var på samma poäng.

Det var ett inspirerat Örebro som inledde första perioden i ett högt tempo och låg på stenhårt mot Moras mål, det varade i ca sju minuter dock utan resultat sen började tempo och spelintensitet gå ner för hemmalaget. Mora började ta för sig mer och mer där det skapades en hel del bra chanser, i slutet fick Örebro ett powerplay där de var fantastiskt nära att ta ledningen men Mora stod emot och perioden slutade oavgjort.

I den andra perioden var Örebro bäst på det mesta, de hade både flyt och tryck i sitt spel. Men när det kom till avslut så var stod det inte rätt till, Anton Hedman fri två meter framför mål och skjuter utanför, inte helt bra och så såg det ut för det mesta. Örebro fick ett bortdömt mål i den 15 minuten när Rodrigo Abols fick in pucken i Moras mål efter att pucken hade tagit på skridskon, enligt mig såg det ut som ett korrekt mål men nu blev det inte så och perioden slutade med Mora i både ledning och powerplay inför sista perioden.

Sista 20 matchen blev till en kamp, Anton Hedman hittade faktiskt rätt i den tionde minuten när kvitteringsmålet kom. Annars var det inte mycket som var rätt inte, trots ett skottövertag (15-7) till Örebro såg det inte bra ut. I förlängningen var det Mora som ville mest och fick med sig extrapoängen.

Tränare Niklas Eriksson hävdar att man måste göra mål på målchanserna, No Shit Sherlock. Sett över hela matchen skapade Örebro många målchanser utan att få utdelning, det saknas skärpa och det går helt klart för sakta i spelet, det ser ut som om att det går i slow motion. Anton Hedman lyckades pricka rätt, bara en sån sak, det kanske är läge att träna både effektivitet som prickskytte för hela laget. Tråkigt i matchen var när Aaron Palushaj hamnade under två Moraspelare och foten såg ut att vridas åt fel håll, förhoppningsvis ska det inte vara något allvarligt då Aaron är en av de viktigaste kuggarna.

Ska man börja vinna matcher måste man även sätta de chanser som dyker upp, det handlar inte om hur mycket man skjuter om inte pucken går i mål. Det saknas både skärpa och tempo sett över tre perioder, man kan inte bara vara bäst i de sju åtta minutrarna av matchens början. Ska det till vinst och förhoppningsvis fortsatt spel i SHL utan negativt kvalspel måste tränare Niklas Eriksson se till lyfta laget till en helt annan nivå än där de är nu, slow motion har aldrig fungerat på högsta nivån.

Nu ligger Örebro fyra poäng efter Mora med 18 omgångar kvar av serien och negativt kval närmar sig som det ser ut nu, i den 35 omgången tar Örebro mot Växjö Lakers HC i Behrn Arena Onsdag 23 Januari 2019.

Fakta:

Första perioden tionde minuten utvisning Örebro, Nick Ebert två + tio minuter tackling mot huvudet. Powerplay Mora, ingen utdelning. 19 minuten utvisning Mora, två minuter Nils Carnbäck tripping med 1.54 minuter kvar av första perioden. Powerplay Örebro, ingen utdelning innan ljudsignal och sex sekunder kvar i början av andra perioden.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik Örebro HK 10 – Mora IK 7

Andra perioden inleddes med powerplay Örebro i sex sekunder, ingen utdelning. Åttonde minuten utvisning Mora, två minuter Adam Masuhr hooking. Powerplay Örebro, ingen utdelning. 14 minuten mål Mora, John Persson gjorde 1-0. 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Aaron Palushaj puck out. Powerplay Mora, med 36 sekunder kvar av perioden.

Andra perioden slutade 1-0 till Mora
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 10 – Mora IK 2

Tredje perioden inledde Mora i powerplay i 1.36 minuter, ingen utdelning. Femte minuten utvisning Mora, två minuter Matt Bailey puck out. Sjätte minuten utvisning Mora, två minuter Kevin Gagné roughing. Powerplay Örebro fem mot tre i 1.30 minuter, spel fem mot fyra i 30 sekunder ingen utdelning. Sjätte minuten mål Örebro, Anton Hedman kvitterade till 1-1. 16 minuten utvisning Mora, två minuter Matej Stransky holding. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro