Innebandy | Supertight prestigemöte – Sverige vann på straffar

By on 8 september, 2016

Det blev oerhört tight i det första prestigemötet i Finnkampen. Sveriges herrar spelade 6-6 mot Finland efter en tappad ledning i den sista perioden.

Min direkta känsla är att det är jäkligt skönt att det är match igen på söndag, säger Joel Kanebjörk.

Om knappt tre månader, 3-11 december, spelas VM i lettiska Riga. Då jagar Sveriges herrar sitt tredje raka guld, medan Finland – som alltid – utmanar.

I Finnkampen i Umeå Energi Arena möttes lagen i den första matchen av två. Och det var Sverige som tog tag i taktpinnen inför 1797 personer på läktarna.

Sveriges tredjefemma visade upp sig i den första perioden. Joel Kanebjörk snodde bollen och satte 1-1, och några minuter senare tog Anton Karlsson sats och sköt in 2-1.

Vi gick upp i hög press och fick ganska bra träff flera gånger. Just i det fallet när jag gjorde mål fick vi bryt i mitten så att jag fick gå fri några meter. Det var vår höga press som gav resultat helt enkelt, säger Joel Kanebjörk.

I den andra perioden drog Sverige ifrån till 5-2. Men Finland vaknade i den sista perioden och kvitterade till 5-5 på bara drygt tre minuter. Robin Nilsberth satte 6-5, men återigen kvitterade Finland. 6-6 blev också slutresultatet.

Vi var inte jättenöjda med de första två perioderna, men vi kontrollerade det någorlunda. Så fort man får en liten dipp så blir det så här. Vi ska bromsa upp det, det ska inte få ske. Någon balja är okej, de är ju skickliga spelare. Men vi måste hålla höja alla minuter, säger Joel Kanebjörk och fortsätter: – Jag tycker att vi skulle ha gjort något bättre av 5-2. Jag är inte speciellt nöjd. Men min direkta känsla är att det är jäkligt skönt att det är match igen på söndag. Det känns som att vi har mer i kropparna. Vi kan få ut bättre saker.

Den efterföljande straffläggningen vann Sverige. Det innebär att det står 2-1 till Sverige efter den första av fyra (två herr- och två dam-) matcher i Finnkampen.

Sveriges damer spelar på fredag kväll klockan 19.10 mot Finland i Umeå Energi Arena, matchen sänds live på TV4 Sport och C More. Returmatcherna spelas på söndag i finska Vanda.