Insamlingsstiftelse Change for Change vill skapa Sveriges största spargris för barnen

Av på 16 juli, 2017
Över 1 miljard kronor i mynt kommer att bli värdelösa den 31 augusti pga myntutbytet, har du gamla mynt kvar kan du skänka de till www.changeforchange.se/contact

Svenskarna har fortfarande plånböckerna fulla med snart värdelösa mynt, enligt Riksbankens beräkningen förväntar de att bara 30-50% av den utestående mynt ska lösas in.

Det betyder att ca 1-1.5 miljarder kronor i mynt kommer inte att lösas in och ska bli värdelösa den 31 augusti pga Sveriges största sedlar och mynt utbytet i modern tid. Samtidigt hanterar allt färre bankkontor kontanter som gör det krånglig att bli av med mynten om man har en hel del kvar i byrålådorna. 

Insamlingsstiftelsen Change for Change har en lösning för mynten som ligger kvar hos dig!  De ska samla in så mycket mynt som möjligt innan dem blir värdelösa den 31 augusti men har inte så mycket tid framför de. Alla dessa pengar ska gå till välgörande ändamål upprättad för att främja positiva förändringar för barn genom Change for Change.

Change for Change har olika insamlingsstrategier som de kommer att använda: insamlingspunkter med mynt maskiner, insamlingsplatser hos företag (i myntlådor som står i entrén eller receptionen), och genom ambassadörer som ska hämta mynt hemma hos folk om de vill. De kommer även att köra en lastbil som ska resa genom Sverige var befolkningen kan skänka deras mynt direkt in i MyntBilen.

Har du gamla mynt kvar i lådan? Då vill Change for Change kommer i kontakt med dig och hjälpa dig bli av med de.  Change for Change vill visa vad mynten kan användas till i stället för att de ligger och blir värdelösa i en byrålåda. De driver en proaktivt kampanj för att samla in dessa mynt så de kan behålla dessa pengar i samhället för att göra världen lite bättre.  Change for Change tror att de kan göra en enormt positiv inverkan för det svenska samhället genom mynt insamlingen.

Change for Change är en insamlingsstiftelse för välgörande ändamål upprättad för att främja positiva förändringar för barn. Deras fokus är på Sveriges nästa generation. De ska samla in Svenska pengar för barn som bor i Sverige. De har många social insats, uppdrag och mål som de hoppas uppnå. De stöds först och främst av allmänheten men får stöd av företag och organisationer som delar deras vision. 

Deras insats är helt frivillig, och deras slutgiltiga mål är att samla ihop så många mynt att det väger lika mycket som ett Vasaskepp!

Om du vill hjälpa till och organisera en insamlingspunkt på enkla ställen såsom; på jobbet, i kvarteret eller på annan plats, vänligen skicka ett mejl till oss på ambassador@changeforchange.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in