Insändare – Välkommen till Örebro

Av på 3 februari, 2020
Läsarbild

Ja det är en välkomstfras som inte alltid passar på alla yrkesgrupper i alla fall, just i det här fallet handlar det om Örebros stolta poliskår och kvinnliga poliser, tyvärr.

Vad det handlade om?

Jo, nu var det så att bilisten som stoppades på Drottninggatan vid Nicolai Kyrkan kom från Kristinehamn för att hämta upp ett bord som hon hade köpt via blocket och skulle hämta det på just Drottninggatan vid Pressbyrån granne med kyrkan, inte nöjesåka, inte bränna gummi, inte spela hög musik, helt hämta upp eventuellt skulle bilen ha stått det ca 10 minuter.

Visst är det en sak att poliser ska efterhålla lag och ordning, men nu var det ca 21.30 på kvällen, folktomt och inte speciellt många som var ute och rörde sig. Vad den blonda delen av de två poliserna tänkte på vet man inte med tanke att hon klämde ur sig, ”Du måste förstå att det är yrkesmänniskor som måste kunna ta sig fram här på Drottninggatan och då kan det inte civila bilar här”.

Hur tänker man då när klockan är ca 21.30 och definitivt inte en yrkesmänniska inom synhåll, förutom de två poliserna då, för de räknas såklart dit.

Vad menar jag när jag nämner just kvinnliga poliser?

Jo det ska jag förklara, skillnaden mellan män och kvinnor inom poliskåren är oftast att bägge har attityd från början, men den brukar vanligtvis försvinna efter en viss diskussion när det kommer till manliga poliser men den kvinnliga delen släpper mer eller mindre attityden. Samt att enligt bilisten från Kristinehamn var en aning frågande då hon tyckte att det var konstigt, hur skulle hon som kom inte ens bor i Örebro ha en hundra procentig koll på allt. I mina ögon hade det räckt med en tillsägelse och en varning, men att skicka på 1000 kronor och spela tuff det var vad som passade just i den situationen. Det känns som om att just kvinnor inom maktyrken inte har den där riktiga fingertoppskänslan, speciellt som det i det här fallet handlade om en människa som inte bor i Örebro och uppenbarligen var en aning vilsen.

Jag säger bara Välkommen till Örebro, kul att du var här för att köpa ett bord och kunde spendera 1000 kronor till!

Insändare
Örebroguiden

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in