Intersport går emot marknaden: den positiva trenden fortsätter

Av på 11 februari, 2020

​En värdegrund och vinnarkultur som tagit fäste i hela bolaget, fortsatt den ledande omnikanalen i sportbranschen och ett förbättrat rörelseresultat. När Intersports VD Marcus Wibergh summerar året finns det många segrar att fira.

– Den positiva trenden av resultatförbättring fortsätter och under 2019 stärktes resultatet ytterligare. Vi går emot marknaden och stärker vårt rörelseresultat för andra året i rad, säger han.

En föränderlig tid

Trots en volatil marknad och tuffa förutsättningar, har ​Intersport endast minskat försäljningsnivåerna med 3% på jämförbara enheter, haft en stark digital tillväxt, utvecklat lönsamheten och skapat ett starkare kassaflöde. Dessutom har en ny ​flagshipstore öppnats på en av Stockholms bästa adresser och föreningsverksamheten har digitaliserats med en ny plattform.

Intersport stänger 2019 med ett rörelseresultat före avskrivningar, EBITDA, på 40 MSEK vilket är 35 MSEK bättre än 2018.

Vi har ökat rörelseresultatet och tagit stora kliv, men vi vill mycket mer. Vi är mitt i en förändringsresa, både i företaget men även för sportbranschen och retailmarknaden i stort, summerar Marcus.

Digitala satsningar, köpupplevelse i världsklass och stark finansiell status

Fokus för 2020 är att fortsätta utveckla den digitala affären som varit stark under föregående år med en ökning om 20%. Dessutom ska det hållbara kunderbjudande och en köpupplevelse i världsklass i samtliga försäljningskanaler fortsatt levereras och den finansiella statusen ska stärkas ytterligare, beskriver Marcus.

– Med flera positiva initiativ och viktig utveckling ser jag mycket positivt på 2020 trots en tuff start relaterat till avsaknaden av vintern, avslutar Marcus.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa Intersport

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in