Erik Björndahl årets anfallare i div 2 Norra Svealand

Av på 11 november, 2017
Arkivbild

Varje år tar Unibet ut de bästa spelarna i de olika fotbollsdivisionerna, i år var det femte året i rad som man gjorde detta och det blev storslam för BK Forward i div 2 Norra Svealand.

Jag träffar BK Forwards Erik Björndahl för en pratstund om utnämningen till Årets Anfallare och säsongen som varit.

Gratulerar till utnämningen och att ni är tillbaka i division 1 igen.
– Tackar.

Berätta lite om säsongen som varit.
– Det har varit en turbulent säsong får man säga, efter att vi åkte ur division 1 förra säsongen valde många spelare att lämna laget så när försäsongsträningen började var det inte många som dök upp i omklädningsrummet. Jag tror vi var sex – sju stycken som var där, så vi behövde i alla fall 10 – 12 spelare för att få ihop truppen och Örebro har många lag i höga serier så det är inte lätt att hitta spelare.

– Ett tag kändes det som om ingen ville spela i BK Forward och att luften hade gått ur lite grann så det blev jag, Emil Berger, Daniel Björkman och Axel Wettéus som bildade kärnan i det som komma skulle. I efterhand vet vi att det blev väldigt bra, och sammanhållningen i klubben har inte varit så här bra på många år som den är nu och jag har ju varit med ett tag så jag vet.

– Det blev lite av en nystart för hela klubben inte bara truppen, och i efterhand så har det varit jättenyttigt. Vi har alltid varit nummer två i stan och levt på det, men nu hamnade vi på samma nivå som fyra andra klubbar så det krävdes mer engagemang och jävlar anamma i hela klubben.

– Vi blev också tvungna att jobba på för att få in spelare som ville spela i klubben, och göra det på ett helt annat sätt än tidigare. Bland andra fick vi in Jeff från Linköping i målet, samt Anderson från Nora på topp bredvid mig. Jeff blev utsedd till årets målvakt och släppte bara in 18 mål på hela säsongen, Anderson hade aldrig spelat i division 2 förut, han hade testat i två klubbar innan och floppat men nu gjorde han näst mest mål i hela serien. Han är också nyckeln till att jag kunde vinna skytteligan.

– Detta tillsammans med unga spelare som fick chansen och verkligen tog den, som fick och tog ett stort ansvar. Den mixen blev nyckeln till hela stämningen för i år, där alla var hungriga hela tiden. Så det var en säsong som startade turbulent men avslutades på topp.

Det måste ändå varit svårt att knyta samman laget.
– När det gäller den biten så hade vi turen att få in Peder Hessel som assisterande tränare, han har en social kompetens av rang samt en energi som inspirerar och han lyckades svetsa samman laget.

Ni var dock inte ensamma om att gå upp i division 1 i år.
– Nej det stämmer, till nästa år kommer det att vara tre lag från Örebro i division 1. Det är vi BK Forward, Karlslund och Rynninge som kommer tampas så det kommer bli en del derbyn nästa säsong.

Då får vi än en gång säga grattis och lycka till i division 1.
– Tackar.

Så här sa man från Unibets sida om Eriks insats under säsongen
– Erik Björndahl spottade in mål och kammade hem skytteligan strax före anfallskollegan Anderson Ponciano. Forward visade också upp en solid defensiv under hela säsongen och släppte bara in 18 bollar, mycket tack vare stabile Jeff Gal som sista utpost, säger Henrik Holm, projektledare för Unibet 2:an.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Fotboll | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in