Jere Sallinen schabblade bort tre poäng för Örebro HK

By on 26 januari, 2019

Örebro Hockey mötte Skellefteå AIK borta i den 36 omgången av Svenska Hockeyligan, Örebro tog en tung vinst senast mot Växjö. Klar inför dagens match var att Stefan Warg var tillbaka i Örebrotröjan, och han debuterade mot Skellefteå.

Första perioden bestod av kamp över hela banan, individuella misstag och en Stefan Warg som visade upp ett par tunga tacklingar. Örebro var riktigt bra med och det var till en början tajt och stängt spel med ett Skellefteå som pressade högt upp i banan, trots det såg det hyfsat stabil ut från Örebros håll. Det fanns även en del minus i ÖHKs spel, individuella misstagen i form av ”indianpassar” framför eget mål och så snäll kan man inte vara om man vill vinna matcher. Vad ska man säga om Christopher Mastomäkis kompispass från vänster hörn snett bakom eget mål slår en smörpass till en Skellefteåspelare som i sin tur kan passa vidare till en hel fristående Albin Lundin i hemmalaget, som i sin tur kunde slå in ledningsmålet i helt öppen kasse. Perioden slutade med att Örebro skapade ett par bra chanser i de sista minutrarna, utan att få in pucken och när periodsignalen ljöd hade hemmalaget ledning med ett mål.

I den andra perioden var det Örebro som blandade och gav, ÖHK kunde kvittera under ett powerplay och det stod 1-1 i den sjätte minuten. Utöver det så var det slarvigt spel med många missade passar, med ett spel som resultat av det svängde fram och tillbaka. Skellefteå drog på sig ytterligare två utvisningar efter kvitteringen, men Örebro kunde tyvärr inte få till ett ledningsmål trots bra spel i överläge. När perioden var slut stod det 1-1 på resultattavlan.

Den tredje perioden gick i mina ögon till Örebro som ville mer och var det lag som skapade mest trots det tajta spelet, det var även som gick mot segern men drog på sig en utvisning i slutet av perioden som Skellefteå kunde utnyttja och få till en förlängning när hemmalaget kvitterade med 0.2 sekunder kvar av matchen.

Skellefteå fick spela powerplay i förlängningen med fyra mot tre och det kunde hemmalaget utnyttja, och de fick med sig extrapoängen.

Sett till Örebros insats över tre perioder så var de det bästa laget, att de förlorade berodde på individuella misstag, en felpass och en helt onödig utvisning i slutet av matchen gjorde att ÖHK schabblade bort tre riktigt viktiga poäng.

Örebro visade även upp en bra arbetsmoral och tog kamp från start till slut, men man måste även hålla huvudet kallt och hålla koll på var klubban befinner sig. Kan man inte klara av den biten så äventyrar man hela lagets vinst och förlorar man på grund av en sån sak visar man inte direkt någon respekt till resten av laget, den här förlusten får faktiskt Jere Sallinen ta på sig och förhoppningsvis så har han lärt sig en läxa efter den här insatsen.

Även Örebro närmaste konkurrent Mora förlorade idag och Örebro kunde gå från negativt kval precis under strecket till säker plats tack vare poängen de fick med sig mot Skellefteå, i den 37 omgången tisdag 29 januari möter Örebro Frölunda i Behrn Arena.

Stefan Warg då? Ja han stod för en helt klart godkänd insats där han inte syntes så mycket men tog plats och visade med bestämdhet att är med i laget för att vinna.

Första perioden 14 minuten mål Skellefteå, Albin Lundin slog in 1-0 efter ett jättemisstag från Christopher Mastomäki.

Första perioden slutade 1-0 till Skellefteå
Skottstatistiken första perioden Skellefteå AIK 6 – Örebro HK 6

Andra perioden tredje minuten utvisning Skellefteå, två plus två minuter Edwin Hedberg hög klubba. Powerplay Örebro och mål i den sjätte minuten, Rodrigo Abols kvitterade till 1-1. Tolfte minuten utvisning Skellefteå, två minuter Jimmie Ericsson holding. Powerplay Örebro, ingen utdelning. 18 minuten utvisning Skellefteå, två minuter Mathis Olimb tripping. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistiken andra perioden Skellefteå AIK 5 – Örebro HK 12

Tredje perioden nionde minuten utvisning Örebro, Marcus Weinstock boarding. Powerplay Skellefteå, ingen utdelning. 17 minuten mål Örebro, Patrik Virta gjorde 2-1. 19 minuten utvisning Örebro, Jere Sallingen fem minuter hög klubba plus matchstraff. Powerplay Skellefteå och hemmalaget plockade ut målvakten på en gång, spel sex mot fyra spelare och kvitterat för Skellefteå med 0.2 sekunder kvar av matchen och förlängning.

Tredje perioden slutade 1-1
Skottstatistiken tredje perioden Skellefteå AIK 8 – Örebro HK 6

Förlängningen startade Skellefteå i powerplayspel i 3.18 minuter, fyra mot tre där hemmalaget kunde slå in vinsmålet i den andra minuten av förlängningen.