Kia slog nytt rekord 2017

Av på 7 januari, 2018

Med över 23 000 nyregisterade bilar noterar Kia sitt bästa år hittills på den svenska marknaden, märket ökar 5,7 procent jämfört med totalmarknaden som ökade 1,9 procent jämfört med förra året.

2017 blev ett rekordår för Kia med 23 037 nyregistrerade bilar*. Det är den högsta siffran hittills och innebär att märket befäster sin position som ett av de vanligaste nybilsköpen. Marknadsandelen nådde för första gången över 6 procent (6,07).

Vi är mycket glada över det fantastiska resultatet och extra stolta över det starka engagemanget hos våra återförsäljare som ger så många nöjda kunder, säger Peter Himmer, vd Kia Motors Sweden.

Kia har aldrig tidigare visat upp så många nya bilmodeller under ett och samma år. Under sommaren lanserades två nya laddhybrider med klassledande räckvidd på el; Niro Plug-In Hybrid och Optima Sportswagon Plug-In Hybrid, som redan är två av de mest sålda laddhybriderna.

Nya Rio inledde året och följdes snart upp av Picanto och minisuven Stonic. Sist men inte minst den snabbaste Kian hittills, gran turismon Stinger.

Nya året ser positivt ut för Kia med spännande nyheter, bland annat helt nya cee’d i olika modellutföranden och satsningen på el- och hybridbilar som fortsätter, säger Peter Himmer.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

(*Enligt preliminära siffror från BIL Sweden)

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in