Klimatskriket i Örebro: vi skriker för vår framtid

Av på 24 november, 2013

Söndagen den 24 november kl. 13.20 på Våghustorget kommer en hel drös från Fältbiologerna att hålla aktion rörande pågående COP19-mötet i Warszawa, samt klimatpolitiken i allmänhet.

Aktionen är del av en spridd kampanj som går under namnet ”Klimatskriket”. Kampanjen går ut på att samla frustrerade röster för att visa att vi i egenskap av unga medborgare vägrar stå likgiltiga inför klimatförändringarnas orsaker och konsekvenser samt att vi inte accepterar rådande takt i de politiska förhandlingarna. Representanter från den globala miljörörelsen som närvarat vid klimatmötet har lämnat forumet i protest mot dess ineffektivitet.

– Vi skriker i ren frustation därför att förhandlingarna inte leder någonvart, och vi skriker för att påminna om att vi, som utgör dagens och framtidens medborgare, nu måste gå från tålamod till handling, säger Laurynas O`Shea från Fältbiologerna.

Vi hoppas på politikernas och allmänhetens uppvaknande. Förhandlingarna har redan väntat för länge. Konsekvenserna av detta syns redan världen över i såväl det stora som det lilla, från dramatiska väderförändringar till lokala artutdöenden. Vi skriker för att allas vår framtid står på spel!

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in