Kollision grusade Marcus Ericssons chanser

Av på 15 april, 2019
Arkivbild.

Indycar fortsatte i Acura Grand Prix of Long Beach i Californien, ett lopp där Felix Rosenqvist startade på 12e plats och Marcus Ericsson på en 19e plats, Marcus Ericsson var inför racet frustrerad då han inte har kunnat få till ett bra kval inför tävlingsdagen vilket har gjort att han än så länge har fått starta långt bak i fältet.

Marcus Ericsson fick ingen bra start på det här racet då han var var inblandad i en incident redan på första varvet vilket gjorde att han tappade ett varv på resterande bilar, han slutade dock racet på 20e plats en placering sämre än den 19e som han startade på. Felix Rosenqvist hade ett ganska tufft race men lyckades ta två placeringar och slutade på en 10e plats och blev bästa rookie.

Vann Acura Grand Prix of Long Beach gjorde Alexander Rossi, tvåa kom Josef Newgarden och trea Scott Dixon efter att Graham Rahal straffats efter en tuff stängning mot Dixon i slutet av racet.

Nästa race är Indycar Grand Prix i Indianapolis den 11 Maj och den 26 Maj är det dags för det klassiska Indy 500. Vi får hoppas att Marcus och hans team fått till taktiken och bilen för kvalificeringarna så att han kan starta på en mer förmånlig startposition då.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Motor
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in