Låneförmedlare bidrar till lägre räntor

Av på 13 juli, 2019

 I en ny rapport från Finansinspektionen om Svenska konsumtionslån fastställs att kostnader för ett konsumtionslån över 50 000 kr blir lägre för låntagaren om lånet tecknas via en kreditförmedlare. Att kostnader går ner, menar Finansinspektionen, kan vara ett tecken på att förmedlare konkurrensutsätter marknaden vilket kan sänka kostnader för låntagarna.

Lendo är Sveriges största låneförmedlare (kreditförmedlare) och jämförelsetjänst för privat- och företagslån. Via Lendo har man möjlighet att jämföra villkor och räntor från 35 banker och långivare innan man tecknar ett privat- eller företagslån.

– Att som kund aktivt jämföra låneerbjudanden från olika banker och långivare bidrar till ökad konkurrens på lånemarknaden. Större transparens i hur långivarna sätter räntor leder i sin tur till bättre lånevillkor och sänkta kostnader för kunden, menar Lendos VD Hanna Neidenmark.

Rapporten pekar också på att äldre ålderskategorier (över 65 år) använder förmedlare i mer än hälften av fallen när de ansöker om ett privatlån över 50 000 kr. I yngre ålderskategorier (från 35-65 år) används förmedlare i 30-40 % av fallen för samma lån.

– Det är vårt uppdrag att erbjuda kunder en möjlighet att jämföra låneerbjudanden så att de kan hitta rätt lånelösning. Vi är glada över att vi kan hjälpa kunder varje dag att fatta informerade beslut kring lån via vår webbaserade jämförelsetjänst, menar Hanna.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in