Längdlandslaget till Konnerud

Av på 28 februari, 2020
Arkivbild

Svenska Skidförbundet har tagit ut sex damer och sex herrar som ska representera längdlandslaget vid världscuptävlingarna i Konnerud den 4 mars.

När sprintvärldscupen fortsätter i norska Konnerud på onsdag den 4 mars blir det med Hanna Falk på startlinjen. Efter sin ryggoperation i höstas har hon missat hela tävlingssäsongen och istället fokuserat på rehabilitering. För två veckor sedan tävlade hon i Volkswagen cup där hon vann sprinten och nu är det alltså dags att ge sig in i världscupen igen.

​– Allt har gått över förväntan med rehabiliteringen och efter en lyckad premiär i Lycksele känner jag mig redo för att testa på en världscupsprint. Det känns väldigt roligt att vara tillbaka även om fokus ligger på nästa säsong, berättar Hanna Falk.

Även ledaren av sprintvärldscupen, Linn Svahn, samt trean i samma cup, Jonna Sundling kommer tillbaka efter tävlingarna i Ski Tour 2020.

På herrsidan är Calle Halfvarsson tillbaka efter ett tävlingsuppehåll då han avbröt Tour 2020 efter första etappen. Även Oskar Svensson, som blev sjuk inför touren, kommer tillbaka.

Tävlingarna var från början planerade som en stadssprint i Drammen, men på grund av snöbrist är de flyttade till skidstadion i Konnerud. Dessutom har klassisk teknik ändrats till fristil.

Längdlandslaget i Lahtis 29 februari – 1 mars

Damer
Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK,
​Anna Dyvik, IFK Mora SK,
​Hanna Falk, Ulricehamns IF,
​Jonna Sundling, Piteå elit,
​Linn Svahn, Östersunds SK,
​Linn Sömskar, IFK Umeå.

Herrar
Martin Bergström, Piteå elit,
​Marcus Grate, IFK Umeå,
​Calle Halfvarsson, Sågmyra SK,
​Johan Häggström, Piteå elit,
​Teodor Peterson, Sågmyra SK,
​Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK,

Program Konnerud
onsdag 4/3: sprint (F)

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa polisen.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in