Lansering av DIGIDOG Digitalahundpärmen.se – För Sveriges 689 206 hundägare

Av på 16 december, 2019
DIGIDOG Digitalahundpärmen.se håller koll på allt om hunden och är för alla som äger hund, bedriver kennel, jagar eller tävlar med sin hund.

För Sveriges 689 206 hundägare finns nu hundpärmen äntligen i mobilen!

DIGIDOG Digitalahundpärmen.se är en smart och säker digital lösning för den som äger hund, bedriver kennel, jagar eller tävlar med sin hund. Tjänsten är en del av Smartinventory som är ett säkert digitalt värdeskåp och inventarieregister för egendom och värdesaker.

Varför DIGIDOG Digitalahundpärmen.se?

Tjänsten som är en del av Smartinventorys digala värdeskåp för värdesaker är särskilt framtagen för att underlätta för hundägare och hjälpa till genom en hunds vardag till tävling, utställning, jakt, uppfödning och överlåtelse. Här samlas all värdefull information digitalt om den fyrfota älsklingen. Informationen kan snabbt klickas fram i webb-appen och vid behov laddas ned för att snabbt delas digitalt, eller skrivas ut. Smart, tillgängligt och tryggt.

I Sverige finns det 946 206 fysiska hundpärmar som tillhör 689 206 hundägare. Det sker cirka 1 200 ägarbyten av hundar per månad enligt Jordbruksverkets statistik, då även en tillhörande hundpärm växlar ägare*. Eftersom det är viktigt att ha koll på hunddata, registreringsnummer, ID-märkning, vaccinationsintyg och annan betydande information om hunden har alla hundägare en fysisk hundpärm med originaldokument. Pärmen tas bland annat med till tävling eller på resor och riskeras att förekommas, eller att inte finnas tillhands, när fakta behövs som mest, behovet är stort.

Digitalt är godkänt, Svenska Kennelklubben samt utskottet för prov och tävling godkänner digitala vaccinationsintyg och att digitala bilder ska jämställas med papperskopia oavsett vad det än gäller för intyg/dispens, under förutsättning att det tydligt framgår vem och vad det intyget/dispensen gäller och att hundens ID-nummer och namn tydligt framgår.* Jaktkort är även de godkända enligt Naturvårdsverket.*

”Lämna fysiska hundpärmen tryggt hemma i ditt säkerhetsskåp, ta med din smarta digitala i fickan så kan du fokusera på tävlingen eller jakten istället”, säger grundaren Björn Reich Husberg.

Tjänsten håller ihop helheten och är vida bättre än egna album och listor sparade kanske i andra lagringstjänster eller bland vanliga foton. Kostnaden att äga exempelvis en Golden retriever under sin livstid* är i snitt 48 kronor per dag. Till det kommer utrustning och tillbehör. Vår tjänst DIGIDOG Digitalahundpärmen.se skapar med sin struktur lugn samt minskad stress, allt finns samlat logiskt och tryggt och säkert dygnet runt. Tjänsten erbjuds för 1,50 kronor per dag*

24 anpassade lösningar ingår.

– Säker och enkel inloggning med BankID, inga krångliga lösenord att komma ihåg
– Hund och djurregistrering, även katt och häst
– Tillbehörsregistrering, vapen eller hundbur, kläder mm
– Smart struktur med sammanställning och översikt
– Uppbyggd som en pärm (plats) med register (rum)
– Statusregistrering – används, utlånad för avel eller förlorad och efterlyst
– Plats för kvitton, bilder och intyg
– Veterinärslogg – logga varje ärende och se kostnader
– Digital överlåtelse av valpen eller hunden vid försäljning
– Observationslogg – din egen säkra anteckning när du rastar hunden att dela med polis
– Internationellt sökregister för allmänheten vid påträffad hund EFTERLYST24.se
– ID-märkningsregistrering – CHIP-nummer, RFID-kodtångnummer eller tatuering
– Stöldmärkning DNA – för dina eventuella DNA-märkta föremål
– Stöld/förlustmärkning med aktiv QR-kod, ger svar direkt
– Klickfärdig efterlysnings-affisch bortsprungen hund
– Klickfärdigt underlag till polis och försäkringsbolag
– Klickfärdig inventarieförteckning på alla dina värdesaker
– Garantipåminnelse – bli påmind istället för att kasta och köpa nytt
– Värdesummering – på allt som registrerats
– Försäkringskoll – alla uppgifter, villkor med mera
– Arvsplanering – vem ska ta över hund och utrustning
– Minnesanteckning – historik om hunden
– Ägarfördelning – fördela ägandet, delat företag eller kennel
– Allt du äger och har hemma, på landet, utomlands, båten

”För mig har det betytt att jag kan slappna av vad gäller att ha koll på allt inför träning och kommande tävling som rör min nya älskling”, säger Elin Husberg, dotter till grundare och lycklig matte till Sylvie, en Miniature American Shepherd. ”Jag ser till att jag direkt lägger in uppgifter och dokument, medlemsbevis och loggar veterinärsbesök som rör Sylvie. Jag uppskattar också systemets koppling till Efterlyst24.se och den aktiva QR-etikett som sitter på Sylvies halsband och plagg som du, om Sylvie olyckligt blivit skrämd av tex en nyårsraket, snabbt kan scanna med din mobil, eller CHIP-läsare för att få automatisk direktträff med information om var Sylvie, eller det som är uppmärkt hör hemma, och se till att det jag saknar kommer tillbaka hem igen”.

Säker tjänst och trygg data
BankID loggar in användare utan krångliga lösenord. Geotrust garanterar krypterad säker surf mellan enhet och server. Databasen SIIOTECH® övervakas av Cygate AB som ägs av Telia. Programkod och säkerhetsuppdateringar hanteras av Awave AB, kodspecialister

Vi kompletterar vår digitala tjänst med fysiska certifierade säkerhetsskåp och brandboxar Vi är mycket stolta att offentliggöra vår leverantör som möter våra högt ställda krav på säkerhet, integritet och hållbarhet: Scandinavian Safe AB. I samband med vår lansering presenterar Scandinavian Safe AB årets nyhet, designskåpet. Från och med nu går det att specialbeställa ett säkerhetsskåp med älsklingshunden på framsidan, eller välja ett annat personligt motiv.*

”Vill du ha ett eget designskåp med 24 månader DIGIDOG Digitalahundpärmen.se inkluderat först av alla? Förbeställning kan göras direkt från vår monter på kommande hundmässor”, berättar Björn Reich Husberg.

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in