Ledande antidopingorganisationer uppmanar kandidaterna

Av på 17 mars, 2019

Ledande antidopingorganisationer uppmanar kandidaterna i WADA:s presidentval att lyssna på idrottsutövarna.

Tillsammans med 20 av de främsta nationella antidopingorganisationerna, NADO, har Svensk Antidoping skrivit under ett gemensamt uttalande med uppmaningar till kandidaterna i WADA:s presidentval. Kandidaterna uppmanas att utveckla WADA:s arbete och styrsätt till att bli mer transparent och demokratiskt.

Världens antidopingorganisationer är samlade i Lausanne för det årliga WADA symposiet. Veckan startade med möte i NADO Leaders Group där Svensk Antidoping är med. Valet av den nästa presidenten i WADA var ett av de teman man diskuterade. Tillsammans med 20 av de främsta nationella antidopingorganisationerna, NADO, skrev Svensk Antidoping under ett gemensamt uttalande med uppmaningar till kandidaterna i WADA:s presidentval.

I uttalandet uppmanas presidentkandidaterna att utveckla WADA:s arbete och styrsätt till att bli mer transparent och demokratiskt. De uppmanas vidare att se till att informationen från dopinglaboratoriet i Moskva blir behandlat öppet och att de dopingbrott som avslöjas får konsekvenser.

NADO-ledarna önskar också att nästa president i WADA skall lyssna mer på idrottsutövarna när det tas viktiga beslut i antidopingarbetet. Detta är helt i linje med vårt synsätt. I vår verksamhetsplan för 2019 har vi beslutat att vi ska kommunicera mer med svenska idrottare. Utövarna är vår viktigaste målgrupp och vi önskar att lyssna på hur de menar att vi på bästa möjligt sätt ska arbeta för en ren idrott i Sverige, säger Christine Helle, chef för Svensk Antidoping.

Sport | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in