Lillån får tillbaka återvinningsstation

Av på 6 september, 2018

Den 7 september ställs en ny återvinningsstation ut på Kåvivägen i Lillån, Örebro. Stationen kompenserar för den återvinningsstation som stängdes fredagen den 31 augusti vid Lillån C. Återvinningsstationen är resultatet av ett gott samarbete mellan Örebro kommun och Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

Placeringen av den nya stationen kommer att göra det lättare för boende att återvinna sina förpackningar och tidningar.

– Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för en ny återvinningsstation i Lillån. Vi är glada att kunna tillgodose de behov som finns, säger Ulla Krohn, regionchef på Förpacknings – och Tidningsinsamlingen, FTI.

Parallellt med öppningen av den nya stationen pågår ett arbete för att försöka återetablera återvinningsstationen vid Lillån C.

Återvinningsstationer är till för närboende hushåll och ger dem möjlighet att lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning, vilket väsentligt bidrar till att vi aktivt sparar på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar och produkter.

På FTI:s hemsida hittar återvinnare enkelt en återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig. Där ser man också när en station töms och städas, www.ftiab.se/hitta-atervinningsstation.

Företag och andra verksamheter hittar var de gratis lämnar sina verksamhetsförpackningar på FTI:s hemsida, www.ftiab.se/mottagningspunkt.

För grovsopor hänvisar FTI till fastighetsägarens miljö- eller grovsoprum eller till information på kommunens hemsida. FTI arbetar för att återvinningsstationer ska vara trygga platser att gå till, till förmån för invånare i de områden de är placerade.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in