Lillån föll mot Malmö

By on 16 november, 2013

Innebandylaget Lillån besegrade förra helgen Lindås med 7-6. Matchen fick avgöras på övertid.

Idag var det dags för en ny match. Bottenlaget Malmö kom på besök och det slutade med en seger för bortalaget.

Lillån tog ledningen i matchen men kunde inte behålla den. I den andra perioden kom vändningen och i den tredje drog Malmö ifrån. Slutresultat blev 5-8 till Malmö.

Lillån gjorde mål direkt i matchens inledning och satte i och med det prägel på spelet. Det dröjde inte länge innan laget satte 2-0. Malmö var inte med och Lillån kunde spela på anfall.

Malmö skulle rycka upp sig och reduceringen kom efter ca 10 min spel. Matchen var efter målet en jämnare tillställning och bortalaget försökte komma tillbaka.

Bortalaget fick ett powerplay med ca 4 min spel kvar av perioden. Man utnyttjade det väl och 2-2 satt bakom Lillåns målvakt.

Omvända roller i andra perioden, Malmö tog ledningen tidigt med 2-3. Lillån försökte hitta tillbaka till det spel som de hade i början av matchen.

Lillån jobbar sig sakta men säkert in i matchen. De höjer tempot och skapar mer spel i anfallszon. Mitt i den här pressen får Malmö en kontring och sätter 2-4. Ett bakslag för hemmalaget.

Vid 13.40 in i perioden får Lillån ett bra läge efter ett snabbt spel, men Malmös målvakt är med och räddar.

Lillån fick kontakt med 15 sek kvar av perioden när man reducerade till 3-4.

Malmö fick en perfekt öppning på den sista perioden när man inomloppet av ett par min kunde sätta 3-5 och 3-6.

Lillån gav inte upp även om man låg under med tre mål. Malmö gick även upp till 3-7 innan hemmalaget kunde reducera i powerplay.

Mot slutet av matchen gick Lillån på full attack, man försökte få in en reducerings boll. Men återigen lyckades Malmö få in ett mål när Lillån pressade på. Tillslut lyckades Lillån göra 5-8 men då var matchen för länge sen avgjord.