Lokalt | IBF Örebro säkrade kvalplatsen till SSL

By on 27 februari, 2016

Idag säkrade IBF Örebro sin kvalplats till SSL när man mötte Östra SK Jönköping hemma i Örebro och för ovanlighetens skull Mellringehallen.

Det var ett skakigt IBF Örebro som kom in på plan till första halvlek, jag vet inte om det handlade om underskattning eller om man blev tagna på sängen av Östras höga tempo och totala sönderläsning av Örebros försvar, men när perioden var slut så ledde Östra med 3-0.

Jag vet inte vad tränaren sa till Örebrograbbarna under periodpausen, men det var ett helt annat lag som klev ut på planen och på minder än fem minuter hade man hämtat upp underläget och ställningen var 3-3. Östra lyckades sedan stoppa ”blödningen” och organisera sitt försvar. men då hade Örebro skaffat det momentum de behövde och man lyckades få in ytterligare ett mål några minuter innan period två var över.

I den tredje började Östra med att reducera till 4-4 4:34 in i perioden. Örebro hängde dock inte med huvudena utan arbetade på och 12:59 in i tredje kom belöningen i form av ett ledningsmål till 5-4. Detta resultat höll sig sedan resten av matchen och en Örebro vinst.

IBF Örebro är nu klara för kvalspel till SSL och vi önskar dem lycka till i det.