Lokalt – IBF Örebro tog en kämpaseger mot Craftstaden

By on 19 november, 2016

IBF Örebro mötte ett Craftstaden IBK Oskarshamn i Idrottshuset, en viktig match för hemmalaget som vid förlust skulle Craftstaden vara ikapp.

I första perioden så gick det upp och så gick det ner för Örebro som gick fram till 2-0, för att sedan tappa både tempo och spel. Vilket ledde till att bortalaget till slut kunde kvittera till 2-2.

Den andra perioden handlade mest om slarvigt, osäkert spel från Örebros sida där inte många bollar hamnade rätt. Det så ut som om att osäkerheten tog över, istället för att ta egna i många fall enklare beslut så krånglades det till. Perioden slutade 2-2, och det stod 4-4 på resultattavlan.

Den tredje perioden var Örebros, hemmalaget ville mer, låg på mer och visade mer att man ville vinna matchen. Det var även Örebro som tog ledningen med 5-4 för att ca 1,5 minut senare tappa den. Men med fem minuter kvar av matchen tog Örebro grepp om det hela och gjorde 6-5, för att med en halv minut kvar stänka in slutresultatet 7-5.

Det var en viktig seger för IBF Örebro som tack vare den utökade i tabellen med sex  poäng ner till Craftstaden, IBF Örebro vs Craftstaden 7-5.