IBF Örebro vann efter bra avslutning

By on 17 december, 2016

IBF Örebro tog emot Malmö FBC i sin första match efter landslagsuppehållet i Idrottshuset, Örebro började trögt för att avsluta på topp.

Första perioden var en jämn tillställning där hemmalaget inte visade upp sitt vanliga spel, oorganiserat och segt var det. Perioden slutade 0-0

Andra periodens första del gick till Malmö som gick upp en 2-0 ledning, något som fungerade som en väckarklocka för Örebro. Örebro tog tag i spelet ordentligt och gjorde tre mål, perioden slutade 3-2 i hemmafavör.

Tredje perioden startades i ett högt tempo av Örebro som kunde utöka ledningen med ytterligare två mål inom loppet av fyra minuter.

Malmö lyfte sig ordentligt och blev spelförande laget med hög press och tryckte på de sista minuterna, Örebro åkte på en utvisning som de klarade av.

Trots Malmös press kunde Örebro göra 6-2 och avgöra matchen med 1.20 kvar av tredje.

Örebro såg sega och oorganiserade ut i matchens inledning, släppte upp bortalaget vilket gjorde att hemmalaget vaknade till och kunde ta tag i matchen. Malmö stod upp bra och visade upp högt presspel utan att få ut något av det, Örebro visade upp en riktigt bra lagmoral i de sista delarna av matchen och kunde vinna den ganska enkelt.

IBF Örebro vs Malmö FBC 6-2 och Örebro har nu 26 poäng och ligger på andraplats i Herrallsvenskan Södra efter serieledande Jönköpings IK.