Lokalt | Marcus Ericsson tolva i problemfyllt race

By on 3 april, 2016

Marcus Ericsson slutade på 12e plats när Bahrains grand Prix avgjordes, detta trots att han drabbades av både motorproblem och bränslebrist.

Det var ett efter omständigheterna bra race som Marcus Ericsson presterade och där han placerade sig på en tolfte plats. Men redan från början fick Marcus problem med sin motor som inte alls presterade som den skulle, detta redde dock upp sig efter fem varv och Marcus kunde avancera.

Marcus gjorde under loppet över med mer bränsle än beräknat och var därför tvungen att köra försiktigt och spara bränsle under hela sista stinten, detta gjorde han dock bra men kunde därför inte avancera något.

Vann gjorde Nico Rosberg som nu också leder F1 serien med 50 intjänade poäng, Marcus ligger för närvarande på 16e plats.