Lokalt | Skoghall snäppet för stora för Lillån IBK

By on 12 mars, 2016

Idag tog Lillån IBK emot Skoghalls IBK i idrottshuset för den första matchen i kvalet till allsvenskan.

Skoghall som vann serien fick nog ses som förhandsfavoriter, men Lillån som fått förstärkning genom återvändande Johan Kapple som med SSL-rutin förstärkt upp backlinjen kunde inte på något sätt ses som ett lätt motstånd.

Efter knappt åtta minuter in i första perioden tig Skoghall ledningen och höll den sedan genom hela matchen, efter första perioden ledde gästerna med hela 3-0.

Som närmast var Lillån när man i slutet av andra perioden reducerade till 2-3.

Med hela tio minuter kvar tog Lillån ut målvakten vid ställningen 2-6 och jag vill verkligen ge dem en eloge för att de fortsatte kämpa och verkligen gick för vinst. Man släppte under detta spel ytterligare två mål bakåt men satte också ett framåt så slut resultatet blev 3-8.

Nu är Lillån piskade att vinna sina två bortamatcher mot Skoghall för att få fortsätta kvalet och hålla hoppet om allsvenskan vid liv.