Lokalt – Tungt IBF Örebro tog viktiga poäng hemma mot Fagerhult

By on 15 oktober, 2016

IBF Örebro vann hemma mot Fagerhult efter ett bra tryck genom hela matchen.

Första perioden präglades av ett ställningsspel där tålamod var ett nyckelord för gästerna, medans Örebro spelade sitt höga spel med press på bollhållare. Örebro fick ett power play utan att få in bollen, Fagerhult kunde göra 1-0 i bortafavör direkt efter att de hade blivit fulltaliga. Resultat efter första Örebro vs Fagerhult 0-1.

Andra perioden vanns av Örebro med 2-0 efter bra tryck, Fagerhult låg på men fick ingen utdelning. Resultat efter andra Örebro vs Fagerhult 2-1.

Tredje perioden började son den andra slutade, med två lag spelade högt och spelet böljade fram och tillbaka. Det var Örebro som var det vassare laget och efter 12.23 hade hemmalaget gått fram till 5-2.

Efter det var det som att allt lossnade för hemmalaget som tog tag i matchen för inte låta Fagerhult komma i närheten av att komma tillbaka. Fagerhult tog ut målvakten i slutet av perioden vilket resulterade i att Örebro kunde gör ytterligare två mål och slut slut resultatet skrevs till 7-2.

IBF Örebro tog tre viktiga poäng hemma mot Fagerhult och toppar nu den allsvenska tabellen på bättre målskillnad, Örebro vann matchen genom att mala ner Fagerhult. Ett Fagerhult som stod upp bra i två perioder men som i tredje inte riktigt orkade med den tunga spelstilen som Örebro har just nu, spelarna högt upp i banan med bra press på bollhållaren gör att det inte finns mycket tid att fundera eller för den delen kunna vara ner på.

IBF Örebro vann matchen rättvist med hela 7-2, nästa match är borta mot Onyx IBK nästa söndag 23 oktober.