Luften ur när Örebro föll brutalt hemma mot Djurgården

By on 30 november, 2019

Örebro Hockey var tillbaka i hemmaborgen Behrn Arena kvällsmatchen mot Djurgården IF i den 22 omgången av Svenska Hockeyligan, hemmalaget hade Dominik Furch tillbaka i målet och bara det brukar genera lugn och ro.

Örebro visade upp en första period där det gavs och togs kvalitetsmässigt, Djurgården gjorde två mål. Örebro genomförde det absolut sämsta power play som skådats när de fick överläge 15.08 och två minuter framåt, laget hade inte ett enda skott varken på eller mot mål, de gav bort puck till motståndarna, de såg mer eller mindre ut som ett pojklag mot seniorer.  Den andra perioden blev inte direkt bättre för Örebro även om de gjorde ett mål, huvudlöst och kaotiskt är en snäll beskrivning på hemmalagets spel. I den tredje perioden valde Djurgården att backa hem och försvara ledningen de hade med sig från den andra perioden, den taktiken gjorde att Örebro kunde ta över spelet och därmed kunna styra spelet. Något som Örebro inte klarade av, det blev ytterligare ett mål för hemmalaget men det blev det även för gästerna och ÖHK föll tungt.

Sett till hela matchen kan man inte säga annat än att man fick riktigt ont i ögonen av att bara se Örebro prestera på det här sättet, man kan undra hur det kan svänga så snabbt från att vara ett topplag som visar ett kvalitativt och tempohögt spel till att se ut som ett juniorgäng som inte hänger med motståndarna, inte ens när de väljer att backa ner i knät på egen målvakt. Man ska egentligen inte spekulera över det här för mycket då det bara är andra förlusten på raken, nu väntar fyra dagar sen väntar Växjö på bortais. Fyra dagar där de förhoppningsvis tar till sig det som har hänt, att Niklas Eriksson med kompanjoner får ihop laget och lyfte dem mentalt att få in spelarna taktiskt och få dem att följa den. Att spela som huvudlös höns fungerar inte i det långa loppet och då man blir snabbt uppäten, som sagt var match igen Torsdag 5 December och är det läge att visa hur Örebro ska spela på riktigt.

Första perioden tredje minuten mål Djurgården, Michael Haga gör 1-0. Fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Daniel Muzito Bagenda Hooking. Power play Djurgården, ingen utdelning. Nionde minuten utvisning Djurgården, två minuter Sebastian Strandberg holding. Power play Örebro, ingen utdelning. 15 minuten mål Djurgården, Linus Hultström 2-0. 16 minuten utvisning Djurgården, två minuter Olla Alsing interference. Power play Örebro, ingen utdelning. 20 minuten utvisning Djurgården, två minuter Niclas Bergfors hooking. Power play Örebro i 50 sekunder, ingen utdelning.

Första perioden slutade 2-0 till Djurgården
Skottstatistik Örebro HK 11 – Djurgårdens IF 11

Andra perioden startade Örebro i power play med 1.10 minuter, ingen utdelning. Sjunde minuten mål Örebro, Joonas Rask reducering 1-2. Tionde minuten mål Djurgården, Anton Hedman 3-1. 17 minuten mål Djurgården, Niclas Bergfors 4-1. 20 minuten utvisning Djurgården, Niclas Bergfors, två minuter tripping. Power play Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 2-1 till Djurgården
Skottstatistik Örebro HK 7 – Djurgårdens IF 9

Tredje perioden startade Örebro med power play i 1.25 minuter, ingen utdelning. Fjärde minuten utvisning Djurgården, två minuter Linus Hultström interference. Power play Örebro, ingen utdelning. Sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter Marcus Weinstock slashing. Power play Djurgården, ingen utdelning. 13 minuten mål Örebro, Glenn Gustafsson reducering 2-4. 17 minuten Örebro tog ut målvakten. 20 minuten mål Djurgården, Sebastian Strandberg 5-2. 20 minuten målvakt in Örebro.

Tredje perioden slutade 1-1