Man misstänkt för vapenbrott i Vivalla

Av på 18 oktober, 2019
Arkivbild.

Under torsdagskvällen ser en operatör, som bevakar bilder från de nyss uppsatta kamerorna i Vivalla, hur två personer träffas utomhus på en gata i Vivalla.

Operatören ser hur en av männen lämnar över något som ser ut som en pistol till den andra mannen och de båda försvinner därefter från platsen.

Polisen är snabbt på plats och ser två personer som stämmer in på det signalement som operatören har uppgett. De båda männen försvinner springande från platsen, åt varsitt håll.

Polisen springer efter den man som uppges ha fått vapnet och då de springer efter mannen ser de hur han kastar iväg någonting.

Polisen kommer ifatt mannen och får kontroll på honom. Det är en man i 20-årsåldern. Polisen söker efter det som mannen kastat ifrån sig och hittar en pistol. Det är troligtvis någon form av kolsyrepistol men den är tagen i beslag och ska skickas på undersökning för att ta reda på vilken effekt den har.

Mannen är i nuläget misstänkt för ringa vapenbrott.

Polisen fick inte tag i den andra mannen men det finns bilder på honom varför det finns gott hopp om att han skall gå att identifiera.

Lokalt | Vivalla
Örebronyheter

Källa: Polisen.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in