Många örebroare vet inte hur alkohol innan och efter träning påverkar resultatet

Av på 12 oktober, 2017

Tre av fyra i Örebro tror att alkohol påverkar effekten av träning, det visar en ny undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Systembolaget. Samtidigt är det många som inte vet hur alkohol innan och efter träningen påverkar resultatet.

Tre av fyra örebroare (74 procent) tror att alkohol påverkar effekten av träning. Men av dessa är det mindre än hälften (44 procent) som känner till hur träningen faktiskt påverkas när man druckit dagen eller kvällen innan – och ännu färre (29 procent) vet hur man påverkas av att dricka alkohol kort efter passet.

Alkoholen bromsar de positiva effekterna av träningen, och ju mer alkohol innan träningen, desto större negativ påverkan, säger Therese Elmgren, pressansvarig på Systembolaget.

Trots att de flesta känner till att alkohol påverkar träningseffekten, så är det många i länet av de som uppgett att de någon gång tränar respektive dricker alkohol som dricker innan ett träningspass:

  • Nästan hälften (47 procent) har sällan eller aldrig valt bort alkohol inför ett kommande träningspass
  • Tre av tio (30 procent) tränar ofta eller ibland dagen efter att de druckit alkohol

Hälsa | Länet
Örebronyheter

Om undersökningen
Sifo har på uppdrag av Systembolaget genomfört undersökningen under augusti 2017. Webbintervjuer med personer i åldrarna 20-79 år. Totalt har 4 202 intervjuer gjorts, varav 200 i respektive län i landet. Resultatet har sedan vägts för att ge ett riksrepresentativt totalresultat.

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in