Marcus Ericsson påkörd miste chansen till placering

Av på 14 juli, 2019
Arkivbild.

Då var det dags för IndyCar race i Toronto och Honda Indy Toronto, ett race som kördes på en stadsbana i Toronto över 85 varv där det finns få möjligheter till omkörningar, Marcus som råkade ut för en olycka under kvalet startade från ruta 20 medans Felix Rosenqvist lyckades mycket bra med sitt kval och startade från ruta tre.

Marcus sa inför racet att det kändes frustrerande att han inte han sätta något varv på de röda däcken då han tuschade väggen med vänster bakhjul men han hade inte get upp utan sa att det trots allt fanns möjligheter till omkörningar på banan och att mycket brukade hända här.

Marcus fastnade redan på första varvet då Will Power snurrade vilket ledde till en gulflagg, Marcus blev i incidenten påkörd bakifrån och hans bil skadades så man valde att ta in honom i depån för reparationer vilket kostade honom fem varv och racet var förstört för honom även om han kom ut på banan för att fortsätta racet. I IndyCar får nämligen alla som går i mål poäng till skillnad från Formel 1. Felix tappade två platser i samband med starten men lyckades etablera sig på femte platsen 

Med 30 varv körda av 85 var Felix Rosenqvist riktigt het där han även var snabbast på banan, han tog en placering men tappade fart efter sin powerslide och Takumo Sato kunde komma tillbaka. Med det sagt så såg det fartmässigt riktigt bra ut inför slutet på loppet då det skulle komma att göras upp.

Det blev spännande ända in på mållinjen men till slut så kunde Simon Pagenaud hålla undan trots att han hade riktigt dåligt med bränsle på slutet och Scott Dixon flåsande i nacken.

Bland svenskarna så slutade Felix på en femte plats och Marcus tog sig i mål på en 20 plats.

Vann racet gjorde Simon Pagenaud, tvåa kom Scott Dixon och trea blev Alexander Rossi.

Det kändes surt för Marcus då hans chanser grusades redan tidigt i racet då han blev påkörd bakifrån och fick bilen skadad så illa att han tappade fem varv på grund av reparationer och det var omöjligt för honom att ta igen det. Han lyckades dock med att sätta det snabbaste varven i racet. Felix gjorde en helgjuten insats och slutade på en femteplats vilket var mycket bra och stärkte hans position i mästerskapet.

Nästs race är på lördag den 20 Juli då det är dags för Iowa 300 och ovalbaneracing.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Motor
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in