Mattecentrum och NCC erbjuder digital läxhjälp till alla elever

Av på 7 februari, 2017

Nu lanseras Pluggakuten.se, det nya digitala forumet där elever kan ställa och diskutera frågor om skolarbete och läxor. Forumets syfte är att hjälpa fler elever att klara sina studier, genom att erbjuda gratis läxhjälp digitalt.

Under läsåret 2015/2016 gick 16,9 % av niondeklassarna i Sverige ut grundskolan utan behörighet att söka sig vidare till gymnasiet, enligt statistik från Skolverket. För många elever är det matematiken som ställer till det. 11,4 % av eleverna uppnår inte ett godkänt betyg i matematik, den värsta siffran på tio år.

I dagsläget har Mattecentrum läxhjälpsverksamhet i 32 städer i Sverige men vi når långt ifrån alla elever. Med Pluggakuten gör vi det möjligt för elever i hela landet att få hjälp och stöd i sin skolgång över internet, säger Karolina Lisslö, Mattecentrums generalsekreterare.

Pluggakuten.se drivs av den ideella föreningen Mattecentrum, som arbetar för att öka kunskaperna och intresset för matematik i Sverige, i samarbete med föreningens huvudsponsor NCC. Mattecentrum och NCC fördjupar sitt samarbete för att tillhandahålla gratis läxhjälp till fler grundskole- och gymnasieelever i hela landet. På Pluggakuten.se kan elever ställa frågor inom alla skolämnen, ta stöd av varandra eller få hjälp av engagerade volontärer som guidar dem fram till lösningar. Medarbetare på NCC ställer upp som volontärer och hjälper till att besvara elevernas frågor inom matematik och även andra skolämnen.

Samarbetet med Mattecentrum gör det möjligt för oss att bidra till att fler elever, som riskerar att inte nå godkända studieresultat, får chans till extra stöd under sin skolgång. Målet är att fler ska lämna grundskolan med godkända betyg som kvalificerar dem för vidare studier, säger Josefin Weber Sellén, sponsringsansvarig på NCC i Sverige.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in