Medling i tvisten om hyrorna i Karlskoga för 2020

Av på 28 januari, 2020
Arkivbild

Efter ansökan från KarlskogaHem och på grundval av inlagor från både företaget och Hyresgästföreningen kommer nu den partssammansatta Hyresmarknadskommittén att medla i tvisten om hyrorna för 2020.

Det var efter en segdragen förhandling som KarlskogaHem frånträdde förhandlingen sedan Hyresgästföreningen svarat på företagets yrkande om 2,89% hyreshöjning med ett bud om oförändrade hyror.

Tvistefrågan handlar om det vinstkrav Karlskoga Kommun ställt på KarlskogaHem.

– Hur vi än tittade på företagets siffror kunde vi inte se annat än att det enda motivet för en hyreshöjning var att skapa en onödigt hög vinstmarginal som inte är relevant utifrån företagets behov, säger Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg på Hyresgästföreningen.

– Karlskogahems yrkande skulle inneburit en hyreshöjning på drygt 135 kr per hyresgäst och månad. Det är pengar som har stor betydelse för hyresgästernas ekonomi och när företaget inte kan visa att det är pengar som verkligen behövs för underhåll och förvaltning så finns ingen anledning att vi ska acceptera det, säger Marianne Svensson, ordförande i Hyresgästföreningen Karlskoga.

Hyresmarknadskommitténs medlingsbud förväntas komma i mitten av februari. Parterna har sedan att ta ställning till medlarnas bud. Om någon av dem avvisar budet blir nästa steg att Hyresmarknadskommittén prövar tvisten och kommer med ett beslut som är bindande för parterna.

Ekonomi | Länet Karlskoga
Örebronyheter

Källa Hyresgästföreningen

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in