Mycket varmt när Örebroloppet avgjordes

Av på 10 juni, 2018

Under söndagen avgjordes Örebroloppet i Hästhagen, en multisporttävling med delmomenten löpning, mtb-cykling och paddling.

Det var strålande sol och runt 30 grader varmt i skuggan under loppet och för många av deltagarna var det just värmen som blev den tuffaste utmaningen. Örebroloppet är ett så kallat motionslopp som passar för alla nivåer av deltagare och där man tävlar individuellt eller i lag om två, klasserna var herrlag, damlag, mix, herr solo och dam solo.

Tävlingen flöt på fint och det var bara ett lag som lyckades välta kanoten vi växlingen, annars var det värmen som lagen tyckte var jobbig. Distanserna som gällde idag var löpning-prolog på 3 km, MTB cykling på 16,5 km och kanotpaddling 5 km samt en checkpointlöpning på 6 km.

Efter den avslitande checkpointlöpning så var det lag Christian Ericsson och William Blomström vann herrklassen, lag Karin StrömDahl och Katrin Björklund vann damklassen, lag Sandra Lundqvist och Fredrik Sundberg vann mixklassen och Per Eklöf vann herr solo.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in