Nattens händelser

Av på 19 december, 2019
Arkivbild

19 december 00:00, Rattfylleri, Lindesberg
En vinglande bilist stoppas på RV 50 vid Löa efter ett rådigt ingripande av en annan trafikant som kunde vägleda polispatrullen.

Bilisten hade vinglat över hela vägen och pendlat kraftgit i hastighet. Då föraren, en man 60-årsåldern, visade tydliga tecken på narkotikapåverkan medtogs han fötr provtagning, misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott genom eget bruk. Han misstänks också för grov olovlig körning då han skanar körkort, och brott mot knivlagen då han hade en yxa i bilens kupé.

Han misstänks också för trafikbrott då bilen var belagd med körförbud, och hade sommardäck.Bilen togs i beslag för att förebygga fortsatt trafikbrottslighet.

Notabelt är att samma ekipage kontrollerades i Grängesberg tidigare under kvällen, med samma påverkade förare, som rapporterades för samma brottslighet. Också detta efter att en annan trafikant följt efter och väglett polispatrullen. Då fick den misstänkte dock behålla bilen.

—————————–

19 december 02:45, Rattfylleri, Örebro
Polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil på Alnängsgatan i centrum.

Föraren är en man i 25-årsåldern, som visar tydliga ecken på narkotikapåverkan. Han medtas därför för provtagning, misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Då han kört trots att hans körkort återkallats rapporteras han också misstänkt för grov olovlig körning.

Lokalt – Länet
Örebronyheter

Källa polisen.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in