Nu kommer Horserunner – en pricerunner för travet

Av på 30 september, 2017

Vad kostar det att ha en travhäst i träning? Nu kommer Horserunner.se som är travsportens egen prisjämförelsetjänst med information om landets alla professionella tränare (A-tränare).

– Det här är en webbplats som är mycket efterlängtad. Nu kan hästägare och andra intresserade snabbt jämföra träningsavgifter och prisbilden för övriga tjänster som tränarna erbjuder. Det ger en mycket bra vägledning i valet av tränare och skapar även en arena för tränarna att själva marknadsföra sin verksamhet. Horserunner ger adekvat information till såväl befintliga hästägare som de som vill vara med i vår sport. Bra för hela den svenska travsporten, helt enkelt, säger Peter Linder som ansvarat för projektet för Svensk Travsport.

Inte bara prisbilden
Förutom träningsavgiften som anges per dag kan tränaren redovisa vilken vinstandel på inkörda prispengar som tas ut, kostnader för transporter, hovvård, hästtäcken, traktamenten och behandlingar. Horserunner redovisar även kontaktuppgifter, tränarstatistik och det finns också ett rejält utrymme för tränaren att själv beskriva sin verksamhet, träningsupplägg och personal med möjlighet att lägga upp filmer etc.

Idag har drygt 130 av landets drygt 400 tränare lagt upp sina uppgifter på Horserunner. Det är frivilligt och kostnadsfritt att ansluta sig och ambitionen är att alla tränare ska hoppa på tåget och det finns även plats för hästtransportörer och veterinärer att vara med.

”Bättre konkurrens, bättre marknad”
Anders Jonsson är ordförande för Travhästägarna.

– Det är utmärkt att Horserunner nu äntligen kommer på plats. Vi har under lång tid drivit på för att få bättre verktyg för att jämföra kostnaderna inom travsporten. Utan Travhästägarna hade inte Horserunner kommit nu. Det är viktigt att hästägarna kan jämföra kostnaderna hos tränare, veterinärer och transportörer med flera. Då kan vi få en bättre konkurrens och marknad inom travet, menar Anders Jonsson.

Travtränarnas Riksorganisation (TR) ser en stor utvecklingspotential i Horserunner.

Ja, vi ser väldigt positivt på den här nya tjänsten och hoppas att hela näringen kommer att ställa sig bakom den. Vi travtränare ser den som en bra möjlighet för marknadsföring och kostnadskontroll. Vår önskan är också att ett deltagande ska ses som en kvalitetssäkring för alla branscher så att vi kan rekommendera våra kunder att arbeta med seriösa aktörer, säger Jan Halberg som är ordförande i TR.

Horserunner har utvecklats av TR Media i samarbete med Svensk Travsport, Hästägarna och Travtränarnas Riksorganisation (TR).

Sport | Häst
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in