Nu startar bygget av Örebro Entré

Av på 14 januari, 2020
Första spadtaget togs av Nils Staffansson, Regionchef PEAB, Peter Jangbratt, Chef Scandic Hotels Sverige och Rutger Arnhult, VD Klövern.

Idag togs första spadtaget till det som kommer att bli Örebros nya landmärke vid den norra infarten till Örebro centrum, i nära anslutning till stadens resecentrum. Den modernistiska byggnaden, ritad av Archus Arkitektur, utgör första etappen av Klöverns projekt Örebro Entré.

Byggnaden kommer att bli 14 våningar hög och bestå av 9 våningsplan hotell inklusive restaurang, gym och inbjudande utemiljöer. Resterande våningsplan kommer att utgöras av kontor. Totalt handlar det om cirka 8 600 kvadratmeter. Som Klövern tillkännagav i november har ett 20-årigt hyresavtal tecknats med Scandic Hotels med inflyttning beräknad till november 2021. Hotellet, Scandic Örebro Central, kommer att ha cirka 160 rum och en yta uppgående till cirka 5 800 kvm. 

”Vi är glada att nu kunna dra igång byggandet av vad som kommer att bli ett landmärke för Örebro”, säger Rutger Arnhult, VD på Klövern.

Den andra etappen av projektet Örebro Entré utgörs av en planerad ombyggnation av en före detta postterminal. Den före detta postterminalen kommer att inrymma cirka 8 300 kvm kontor, gym, caféer och garage. Totalt beräknas projektet Örebro Entré omfatta 16 958 kvm.

Lokalt | Örebro
Örebronyheter

Källa Klövern

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in