Ny app hjälper företag att kontrollera giltigt studiebevis

Av på 26 september, 2018
Den nya appen WeSupero hjälper studenter att förbättra ekonomin genom rabatterbjudanden samtidigt som företagen får koll på att studiebeviset verkligen är giltig.

Studenter får ofta studentrabatter hos olika företag, ex Sj, tidningar, gym, butiker med flera.Lika positivt som det är för studenterna lika negativt är det för företagen när rabatten missbrukas och personen inte har giltig studiebehörighet.För att komma till rätta med problemet kommer nu en ny app, WeSupero, som hjälper företag och studenter att snabbt och enkelt verifiera studielegitimationen. 

Från och med höstterminen 2018 ger WeSupero genom en ny app ut giltiga studiebevis till studenter vid Sveriges universitet och högskolor. Med hjälp av information från CSN kan WeSupero-appen ge studenter vid Sveriges samtliga universitet och högskolor möjlighet att snabbt legitimera sig och styrka sin behörighet.

WeSupero är en kommunikationskanal som bland annat hjälper företag och studenter att nå varandra. Företag vill rekrytera nya medarbetare från universitet och högskolor samtidigt som studenterna vill ha jobb. WeSupero har erfarenhet av kommunikation mot målgruppen studenter bland annat genom kårsamarbeten med majoriteten av landets studentkårer.

Genom våra goda kontakter med stora företag, som exempelvis Schibsted, Trafikverket, Kriminalvården och Jernhusen kan vi hjälpa företagen att hitta nya medarbetare, säger Charlotte Breyer, VD för WeSupero.

– Vi ger bland annat också ut en karriärtidning där studenterna kan läsa om olika arbetsgivare, tidningen kompletteras snart av en ny digital plattform för jobbsökande studenter. Den nya appen ge alla studenter möjlighet att ta del av olika lokala erbjudanden på sina studieorter. Det gynnar både studenterna och det lokala näringslivet, avslutar hon.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in