Ny hemsida hjälper ungdomar att fatta livsavgörande beslut

Av på 10 november, 2018
Arkivbild

Redan i ung ålder tvingas ungdomar ta beslut om yrkesmässig bana samtidigt som frågor om att flytta hemifrån och bli självständig blir aktuella, den nya hemsidan gostudent.nu ska informera ungdomar i dessa frågor för att underlätta de livsavgörande besluten.

UF-företaget GO Student UF har i dagarna lanserat hemsidan gostudent.nu. En hemsida som ska hjälpa ungdomar att fatta livsavgörande beslut. Redan i gymnasieåldern tvingas ungdomar ta beslut om vilken väg de ska gå i livet. Ska de studera vidare och flytta hemifrån? Vad ska de isåfall studera och hur flyttar man hemifrån? Inför dessa beslut har många ungdomar känt sig vilsna men trots detta har det saknats en digital plattform som informerat ungdomar om att studera, flytta hemifrån samt studentliv. Detta har UF-företaget från Boden ändrat på.

”Vi har utgått från oss själva och skapat den webbplats vi själva saknar” säger Carolina Westin och Julia Brännström, grundarna av GO Student UF som båda studerar tredje året på ekonomiprogrammet på Björknäsgymnasiet. Med hjälp av en grundläggande marknadsundersökning med deltagande ungdomar från flera delar av landet har behovet fastställts. Resultatet visade att ungdomar saknar information om att studera och flytta hemifrån.

Visionen med hemsidan är att ungdomar ska känna sig mer förberedda inför de beslut de står inför men också att informationen ska inspirera fler till att påbörja eftergymnasiala studier. Därför samlas information om att studera, flytta hemifrån samt studentliv på ett och samma ställe. Detta då att studera vidare ofta leder till att flytta hemifrån vilket i sin tur leder till att leva studentliv. GO Student UF anser det därför naturligt att information om samtliga tre kategorier ska finnas på samma ställe.

”När vi upptäckte att denna tjänst inte redan fanns på marknaden var det givet för oss att själva skapa denna. Det är livsavgörande beslut och vi ser det som en självklarhet att ungdomar ska ha en kunskapsbank att falla tillbaka på när de har frågor eller funderingar.” säger Carolina Westin.

Förhoppningarna är att hemsidan dessutom ska kunna bli en kommersiell framgång. Högskolor och andra utbildningssamordnare behöver hjälp för att nå ut till ungdomarna samtidigt som hemsidan är en perfekt marknadsplats för företag som vill nå ut till en ung målgrupp.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in