ÖBOs nya initiativ för mångfald och inkludering

Av på 16 oktober, 2017
Vårt nya lokalvårdsteam får hjälp av vår ordinarie personal att lära sig jobbet - och förbättra sina kunskaper i svenska.

​Idag börjar lokalvårdsteamet – ÖBOs nya initiativ för mångfald och inkludering!

Det är ett känt faktum att det i genomsnitt tar sju är för en nyanländ att komma in på arbetsmarknaden. Detta är slöseri med tid och kompetens och det måste vi göra något åt! ÖBO är, tillsammans med flera andra Örebroföretag, medlemmar i MINE Örebro som med hjälp av mentorskap och utbildning arbetar för ökad inkludering. Ett annat initiativ med samma syfte är vårt nya lokalvårdsteam.

Fem personer med bakgrund i andra länder börjar idag en 11 månaders anställning hos oss. Vanligtvis är goda språkkunskaper ett krav vid rekrytering. Här har vi vänt på perspektivet och sagt att det är helt ok om man ännu inte pratar så bra svenska. Vi har hittat alternativa sätt att förmedla kunskapen på via metodbeskrivningar i form av bilder och handledaren är själv tvåspråkig. Utvecklingen av svenska språket kommer komma av bara farten när medarbetarna i teamet är ute och jobbar i ÖBOs olika fastighetsskötargrupper.

Lokalvårdsteamet ska täcka upp när andra fastighetsskötare är sjuka för att säkerställa att våra hyresgäster alltid har välstädade trapphus.

– Det är bra för våra kunder och bra för samhället! Ett bra exempel på hur vi alltid försöker hitta den perfekta kombinationen av affärsnytta och samhällsnytta, säger Asim Krak, gruppchef ÖBO Fastighetsservice

Innan anställningen började har personerna i teamet fått en månads språkutbildning av Eductus med fokus på just yrkessvenska inom lokalvård. Efter 11 månaders anställning har personerna blivit väl rustade inom lokalvårdsområdet och förhoppningsvis utvecklats så bra i sin svenska att de har goda chanser att gå vidare till andra anställningar.

Lokalvårdsteamet är ett samarbete mellan ÖBO och Arbetsförmedlingen.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in