ÖHK fick med sig tre sköna poäng hem till Örebro

By on 24 oktober, 2019

Örebro HK mötte Leksands IF borta i den 13 omgången i Svenska Hockeyligan, ÖHK kommer från en förlust senast på hemmais mot HV71.

Första 20 minutrarna var en snäll tillställning sett till att det bara blev en utvisning, målmässigt slutade perioden oavgjord. Örebro gjorde en klart godkänd inledande period där de klarade av Leksands presspel. Andra perioden var inne i den fjärde minuten när två spelare i Örebro ställdes helt fria, Ryan Stoa förvaltade läget och gav Örebro ledningen, en ren bjudning från Leksand. ÖHKs tredje mål var en riktig delikatess där Viktor Lodin och målgöraren Daniel Muzito Bagenda visade upp ett mönsteranfall innan Daniel stänkte in pucken i den tionde minuten. Spelet i den andra perioden präglades av ett Leksand som låg på och Örebro som spelade smart och stack upp när det gavs utrymme, Örebro vann den andra perioden. Den sista perioden såg ut som den andra med ett jagande Leksand och ett smart spelande Örebro, ett Örebro som fick till sitt spel bäst och stod som segrare när signalen ljöd.

Sett över tre perioder gjorde Örebro det bäst när de visade upp ett riktigt bra spel på bortaplan, backade hem, var tajta och stack upp i kontringar där de var vassa samt skapade bra avslut. Leksand som innan match hade sju raka förluster utökade den sviten, och gästerna ÖHK tog sin tredje vinst av fem på bortais. Örebro gjord det svårt för Leksand som låg på bra men kom inte riktigt fram till några bra chanser, Örebro spelade lugnt och samlat för att inte stressa upp sig. En taktik som visade sig fungera bra och Örebro tog tre viktiga poäng på bortaplan, Örebro är uppe på en tredjeplats och det ser grymt bra ut.

I den 14 omgången tar sig Örebro HK an Rögle BK, även den matchen på bortais Lördag 26 Oktober 2019.

Första perioden elfte minuten mål Leksand, Filip Johansson 1-0. 12 Minuten utvisning Leksand, två minuter Jon Knuts Hooking. Power play Örebro, tolfte minuten mål, Kristian Näkyvä kvitterade 1-1.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Leksands IF 8 – Örebro HK 11

Andra perioden fjärde minuten mål Örebro, Ryan Stoa 2-1. Tionde minuten mål Örebro, Daniel Mutzito Bagenda 3-1. 13 minuten mål Leksand, Sebastian Wännström 2-3. 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Sakari Salminen slashing. Power play Leksand, ingen utdelning. 19 Minuten dubbelutvisning, två minuter Lukas Pilö Örebro hooking, Mattias Ritola Leksand fasthållning av klubba. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning för något av lagen.

Andra perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Leksands IF 15 – Örebro HK 11

Tredje perioden inledde bägge lagen i spel fyra mot fyra, ingen utdelning. Tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Glenn Gustafsson holding. Power play Leksand, ingen utdelning. Nionde minuten utvisning Leksand, två minuter Johan Fransson tripping. Power play Örebro, elfte minuten mål Ludvig Rensfeldt 4-2. 13 minuten mål Leksand, Patrick Zackrisson 3-4. 20 minuten mål Örebro, Ryan Stoa 5-3 i tom målbur.

Tredje perioden slutade 2-1 till Örebro