Oinspirerat Örebro Hockey föll borta mot Skellefteå AIK

Av på 12 januari, 2018
Arkivbild

Örebro Hockey gästar Skellefteå i den första matchen av två i ett så kallat back to back möte, där lagen möts redan i morgon i Behrn Arena. Innan mötet hade Örebro en vinst mot Luleå med sig i bagaget, mot Skellefteås fyra raka förluster.

Det blev en stökig första period med många utvisningar och ett ostrukturerat spel i bägge lagen, slarvet och oskärpan gjorde att det var Skellefteå som kunde ta ledningen. Noterbart är att tränare Niklas Sundblad innan matchen sa att laget hade pratat om att inte dra på sig onödiga utvisningar, huruvida den informationen hade gått fram går att diskutera.
Skottstatistik Skellefteå 7 – Örebro 6
Perioden slutade 1-0 till Skellefteå, matchen 1-0 till Skellefteå

I den andra perioden var hettan och intensiteten från den första som bortblåst, visst var det kamp men mer segt och trögt där det såg ut som om bägge lagen inte kom upp i nivå. Det enda målet som kom var under en utvisning på en Örebrospelare, där hemmalaget kunde göra mål och gå ifrån till 2-0.
Skottstatistik Skellefteå 10 – Örebro 4
Perioden slutade 1-0 till Skellefteå, matchen 2-0 till Skellefteå

Tredje perioden blev till en medioker tillställning från Örebros håll, man vann skotten med 12-6 och borde ha varit närmare reducering än vad de var. Nämnvärt var att domaren tog ett par konstiga beslut och det förstörde tempot i matchen, det var svårt att skapa något när matchbilden ser ut på det sättet.
Skottstatistik Skellefteå 6 – Örebro 12
Perioden slutade 0-0, matchen 2-0 till Skellefteå

Nu väntar en drabbning för Örebro på hemmaplan och då får vi hoppas att laget får tillbaka energin när de ställs inför sin egen publik, att spelet fungerar bättre och spelarna vaknar till liv. En fördel är att Örebro får till sitt power play, att det inte slarvas för mycket, att det blir mer kontrollerat och uppstyrt. Mer avslut och gärna på mål är något som är fundamentalt om man ska göra mål, något som saknades i kvällen match mot Skellefteå.

Redan i morgon lördag är det dags igen för bägge lagen, kl. 18.00 i Behrn Arena.

Anders Olofsson, Sport | Hockey
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in