Örebro en av de orter där hotellbeläggningen ökat mest

Av på 11 september, 2019

Semester i Sverige är hett. Med 11,5 miljoner gästnätter noterar den svenska besöksnäringen en stark utveckling under sommarmånaderna, en ökning med 7 procent jämfört med samma period 2018. Allra bäst tillväxt har mindre orter utanför storstadsregionerna, där Borlänge toppar listan med en ökning av beläggningen med hela 23%. Det visar de senaste beläggningssiffrorna från Benchmark Alliance.

Fler svenskar valde att semestra hemma, vilket i kombination med svag kronkurs och stor ökning av europeisk turism, gjorde att svensk besöksnäring fick en stark sommar. Denna gång är det inte storstadsregionerna som ökar mest, utan Borlänge, Linköping och andra orter utanför storstäderna som toppar listan.

Här är 10-i-topplistan över de orter som ökat sin beläggning mest i sommar:
Borlänge 23%
Linköping 21%
Eskilstuna 17%
Norrköping 14%
Örebro 13%
Luleå 12%
Uppsala 10%
Västerås 9%
Malmö 8%
Gävle 8%

”Allt fler söker unika och varierande upplevelser. Sverige är med sitt varierade utbud, ett attraktivt resmål för såväl familjer, som äventyrare samt de som önskar storstadspuls. Sommarturismen är viktigt för oss, inte minst på de mindre orterna, och här ser vi en positiv förändring på hur lokala aktörer och entreprenörer går samman för att locka turisterna med sina unika utbud” säger Johan Michelson, Sverigechef för Best Western Hotels & Resorts.

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in