Örebro föll på straffar nere i Malmö

By on 1 februari, 2018

Örebro Hockey var i Malmö för att ta sig an Redhawks, ett MIF som senast visade prov på effektivitet när de vann mot Brynäs med 4-1.Örebro som hade stora problem med magsjuka förra veckan var bättre senast hemma mot HV71 men föll hårt, nu har ÖHK poäng tillgodo på Mora som har hemmamatch mot tabelljumbon Karlskrona. Nyförvärvet Anton Hedman var inte med i matchen, bagaget hade inte kommit fram som det skulle. Inför matchen var det Malmö som hade 2-1 i matcher mot Örebro, Örebro gjorde en bra mycket bättre match ikväll men räckte inte ända fram.

Första perioden började trevande, lagen kände av varandra och det var inget av de som var riktigt heta. Men det var Malmö som mitt i lunken i den femte minuten spräckte Örebros nolla genom Tobias Ekberg, 1-0 till hemmalaget. Målet fick Örebro att vakna till en aning och i den sjunde minuten kvitterade de till 1-1, Victor Bartley stod för målet. I den tionde minuten åkte Tobias Ekberg i Malmö Redhawks ut för puck över sarg och Örebro hade power play, Örebro behövde bara åtta sekunder innan Joakim Andersson kunde se till att ÖHK tog ledningen med 2-1. I den elfte minuten var det dags för utvisning för Örebro, det var Tyson Spink som fick sätta sig för cross-checking. Hemmalaget spelade snabbt, kom till avslut, men Örebro stod emot och klarade av underläget. I den 15 minuten fick Tobias Ekberg i Malmö Redhawks sätta sig för tripping, Örebro visade upp ett riktigt bra power play men lyckades inte göra något mål.
Skottstatistiken Malmö 6 – Örebro 16
Perioden slutade 2-1 till Örebro, matchen 2-1 till Örebro

Med fem minuter spelade av den andra perioden var det Malmö som hade skapat mer, men Örebro var fortsatt med i spelet. I den sjunde minuten var det Alexander Hellström i Örebro HK som åkte ut för armbågstackling, det var Örebro som kunde gå fram till 3-1 i underläget, Glenn Gustafsson gjorde målet i samma minut. Örebro klarade av underläget och i den nionde minuten var det dags igen, nu var det Andy Miele i Malmö Redhawks som åkte ut för hooking. Örebro fick inte ut något av överläget trots bra spel. I den elfte minuten kunde Matias Lassen i Malmö Redhawks göra 2-3, målet kom direkt efter vunnen tekning. Nu var Malmö på jakt och i den tolfte minuten kom kvitteringen till 3-3, målet gjordes av Axel Wemmenborn. I den 15 minuten var det Jere Sallinen i Örebro HK åkte ut för interference, ÖHK klarade av underläget.
Skottstatistiken Malmö 12 – Örebro 9
Perioden slutade 2-0 till Malmö, matchen 3-3

Tredje perioden hade bara gått 1.29 minuter när Daine Todd i Örebro HK åkte ut för hooking, Malmö etablerade ett massivt tryck men Örebro stod emot och Eero Kilpeläinen släppte in något mål. Tyvärr kom Malmös mål efter power play, i den fjärde minuten gjorde Johan Olofsson i MIF göra 4-3. I den sjätte minuten fick Örebro chansen då Lars Bryggman i Malmö Redhawks åkte ut för hög klubba, 21 sekunder in i överläget såg det ut som om att Jere Sallinen hade kvitterat men det dömdes bort. Med tio minuter spelade så var det mer energi och tajtare på isen, även Örebro hade höjt sig ett par steg. I den tolfte minuten åkte Anton Mylläri i Malmö Redhawks ut för tripping, överläget gav utdelning då Tom Wandell i Örebro HK kunde göra 4-4. Perioden slutade oavgjord och matchen gick till förlängning.
Skottstatistiken Malmö 14 – Örebro 13
Perioden slutade 1-1 matchen 4-4.

Förlängningen hade inte kommit längre än 30 sekunder innan Malmö kom upp i en två mot en situation, men Eero Kilpeläinen redde ut det hela. I den andra minuten jobbad Malmös Johan Olofsson fram en straff, Johan fick ner Eero och såg ut att lätt lägga in pucken i öppet mål då Eero på något sätt fick dit en skridskospets. I den femte minuten begärde Malmö time-out i samband med att Örebro åkte på en utvisning för för många spelare på isen, Örebro stod emot och det slutade oavgjort, matchen till straffar.
Skottstatistiken Malmö 4 – Örebro 3
Förlängningen o-o, matchen 4-4

Matchen vanns av Malmö som fick med sig två poäng, Örebro en poäng.

Sammanfattat så var den första perioden riktigt tempofattig, ett spel som passade Örebro som inte har kommit upp i fart. Malmö såg långt ifrån ut att vara i den form de var sist när de mer eller mindre körde över Örebro, något som gjorde att det var Örebro som hade ledningen efter första. I den andra perioden kom det en tempoökning, och Malmö började komma in mer och mer i matchen. Att Malmö var på gång syntes i målprotokollet där hemmalaget hade med sig ett oavgjort resultat när perioden var över, Örebro var inte helt borta och hade ett par chanser, men utan resultat. Sista perioden var det ett mycket bättre, Örebro studsade till efter kvitteringsmålet och laget kämpade riktigt bra de sista sju för att ta matchen till förlängning. Förlängningen blev dramatisk med en straff för Malmö men Eero Kilpeläinen höll emot, den slutade oavgjort och gick till straffar. Där vann Malmö men Örebro fick med sig extrapoäng.

Örebro var bättre med i den här matchen, nu kan det bero mer på att Malmö inte kom upp i sin normala standard och bjöd in ÖHK i matchen. Däremot visade Örebro moral efter 4-4 målet i den tredje och höjde sig riktigt bra för att hålla oavgjort tiden ut. Även förlängningen fungerade bra för ÖHK och höll resultatet intakt för att ta avgörandet till straffar, nu väntar en mycket viktig bortamatch mot Rögle borta lördag 3 februari. Rögle hemmaslog Brynäs med 4-3 och även Mora vann hemma mot Karlskrona med 3-1, det gör att bägge lagen knappade in på Örebro som nu bara har en poäng ner.