Örebro förlorade förväntat i Idrottshuset mot Falun

By on 6 februari, 2019

Örebro Kings tog emot IBF Falun i Idrottshuset i den 25 omgången av Svenska Superligan, Örebro är i stort behov av poäng då laget just nu ligger på nedflyttningsplats.

Första perioden speglades av ett fantastiskt spel, från Falun som visade upp hur innebandy ska spelas. Under de 13 första minutrarna gick gästerna upp till ledning med fem mål, sen dök Suad Sofovic upp och reducerade resultatet. Efter Örebros mål infann sig energin i hemmalaget, men det höll inte fullt ut och Falun kunde göra ett till och perioden slutade 6-1 till gästerna.

Markus Lindgjerdet inledde andra perioden med att göra mål redan efter 14 sekunder, efter det var det jämnt spel och Falun var inte så dominanta som i den första perioden. I den sjätte minuten drog Marcus Pontusson i Örebro på sig en utvisning fem i minuter, under underläget för hemmalaget kunde gästerna göra tre mål. I spel fem mot fem var det fortsatt svängigt, perioden slutade 4-1 till Falun.

Tredje perioden blev en ganska tråkig tillställning, Falun inledde med att göra två snabba mål och då stod klockan på 1.05. Efter det slog gästerna av en aning och Örebro kom in i spelet, det blev inte några mer mål än så och perioden slutade 2-0 till Falun.

Sett till tre perioder såg det ut som man trodde på förhand, Falun som dominerade och Örebro som jagade. Hemmalaget ska vara glada att gästerna var på spelhumör och gärna försökte ”spela snyggt” istället för att effektivt sätta bollen i första läget, trots det slutade det med en målskillnad på tio mål. Örebro gjorde två och bakom de stod firma Lindgjerdet/Sofovic, Suad Sofovic var tillbaka i laget efter att ha varit hemma ett tag på grund av tillökning.

Laget som Örebro jagar ovanför strecket Höllviken tog något överraskande två poäng på övertid borta mot serietrean Linköping och utökade i tabellen och ligger nu hela sex poäng före.

I nästa omgång åker Örebro till Umeå för att möta IBK Dalen.

Fakta:

Första perioden tredje minuten mål Falun, Rasmus Enström gjorde 1-0. Sjunde minuten mål Falun, Alexander Galante Carlström gjorde 2-0. Åttonde minuten mål Falun, Omar Aldeeb gjorde 3-0. Tionde minuten mål Falun, Rasmus Enström gjorde 4-0. 13 minuten mål Falun, Johan Samuelsson gjorde 5-0. 14 minuten mål Örebro, Suad Sofovic reducerade till 1-5. 16 minuten mål Falun, Emil Johansson gjorde 6-1. 17 minuten utvisning Falun, två minuter Casper Backby hög klubba. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Markus Lindgjerdet obstruktion.

Första perioden slutade 6-1 till Falun

Andra perioden första minuten mål Örebro, Markus Lindgjerdet reducerade till 2-6. Sjätte minuten utvisning Örebro, fem minuter Marcus Pontusson hårt spel. Powerplay Falun minut sju mål, 7-2 gjordes av Alexander Galante Carlström. Fortsatt powerplay Falun minut nio mål, Emil Johansson gjorde 8-2. Fortsatt powerplay Falun minut 10 mål, Eric Björk gjorde 9-2. 19 minuten mål Falun, Emil Johansson gjorde 10-2.

Andra perioden slutade 4-1 till Falun

Tredje perioden första minuten mål Falun, Alexander Galante Carlström. Andra minuten mål Falun, Omar Adeeb gjorde 12-2.

Tredje perioden slutade 2-0 till Falun