Örebro förnedrade av Rögle

By on 18 januari, 2020

Örebro Hockey var tillbaka i Behrn Arena, väl där tog dem emot Rögle BK i den 34 omgången av Svenska Hockeyligan. Det var ett formstarkt hemmalaget med fem raka segrar som är grymt starka i hemmaborgen, som garanterat är med i slutspelsjakten hade innan match nio poäng ner till sjätteplatsen där just Rögle befann sig.

Det var Rögle som kom ut i den första perioden och tog tag i taktpinnen, Örebros spel var oorganiserat och de fick det inte att stämma. Gästernas spel var intensivt och de mötte Örebro högt upp i banan (känns spelet igen?) som trycktes tillbaka ordentligt. Det var även Rögle som skapade mest, trots ett power play för hemmalaget var det gästerna som var i ledning när första 20 var klara. Den andra perioden startade Örebro bra, fick med sig en utvisning och började närma sig ett kvitteringsmål. Där och då i den nionde minuten utökade Rögle ledningen, hemmalaget drog på sig en dubbelutvisning mer eller mindre direkt efter det och gästerna kunde utöka ytterligare. I den tredje perioden försökte Örebro att komma ifatt, nu mötte de ett bättre lag och föll till sist.

Sett till hela matchen vann Rögle rättvist, Örebro saknade egentligen allt som ett vinnande lag behöver. Ingen intensitet, skärpa eller koll över huvudtaget infann sig hos hemmalaget. Trots ett reduceringsmål i den sjätte minuten i tredje gav ingen energikick, spelet gick i stå för hemmalaget som trots förlusten ligger kvar på en tredje plats. Den platsen på inget sätt säker då Rögle som inför matchen var nio poäng nu hämtade in tre, vilket gör att de bara är sex poäng efter. Nu var det tur att Skellefteå förlorade eftermiddagens omgång, även de är sex poäng efter.

Förlusten i sig är inte mycket att säga om beroende på hur laget tar till sig förlusten och studsar tillbaka till nästa omgång nu på Torsdag 23 Januari i Behrn Arena, i den matchen har Örebro med sig nyförvärvet Robin Kovacs i laget. Robin kommer från just Luleå i en infekterad övergång, så det kommer att bli en riktigt intressant tillställning. Det är ett serieledande Luleå som kommer till Örebro, det gör de med en vinst med 6-3 mot HV71 och visar att förlusten av Robin Kovacs inte har påverkat speciellt mycket, förhoppningsvis kommer han att betyda grymt mycket mer för Örebro!

Första perioden tionde minuten utvisning Rögle, två minuter Leon Bristedt slashing. Power play Örebro, ingen utdelning. 17 minuten mål Rögle, Dominik Bokk 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Rögle
Skottstatistik första perioden Örebro HK 6 – Rögle BK 14

Andra perioden tredje minuten utvisning Rögle, två minuter Daniel Bertov tripping. Power play Örebro, ingen utdelning. Nionde minuten mål Rögle, Leon Bristedt 2-0. Tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Lukas Pilö holding. Tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg knätackling. Spel fem mot tre för Rögle i 1.23 minuter, 12 minuten mål Rögle, Ted Brithén 3-0. Fortsatt power play Rögle 38 sekunder, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 2-0 till Rögle
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 7 – Rögle BK 11

Tredje perioden fjärde minuten mål Rögle, Dominik Bokk 4-0. Sjätte minuten mål Örebro, Ludvig Rensfeldt reducerade till 1-4. Tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg holding. Power play Rögle, ingen utdelning. 14 minuten målvakt ut Örebro. 17 minuten målvakt in Örebro, målvakt ut i samma minut. 17 minuten mål Örebro, Shane Harper reducerar till 2-4. 18 minuten mål Rögle i tom målbur, Simon Ryfors 5-2.

Tredje periode slutade 2-2