Örebro GF KIF tog brons i mixed på NM i gymnastik

Av på 12 november, 2017

Sverige tog idag hem fyra medaljer på NM i truppgymnastik, Motus Salto vann guld i mixed och Örebro tog brons i samma klass, bland damerna vann Vikingarna ett silver och Brommagymnasterna tog brons i herrarnas tävling.

Guld för Motus Salto i mixed
Dagen började med den mixade klassen, där kvinnor och män tävlar i samma lag. De svenska lagen Motus Salto (Malmö) och Örebro GF KIF gjorde en strålande tävling och tog hem guldet och bronset. På andra plats kom Ollerup från Danmark. Det var det första guldet i mixedklassen på många, många år och Motus Salto vann med god marginal efter en stabil insats i alla tre grenar.

Gymnasterna i Motus Salto från Malmö var otroligt nöjda efter tävlingen och bubblade av glädje när de beskrev den härliga sammanhållningen som finns inom laget.

Att vinna ett guld på NM är något man drömmer om, men nu har det blivit verklighet, kommenterar Klara Bengtsson och Ellinor Sjöberg fyller i: Målet var att ta sig till NM och bara gå in, ha kul och göra vår grej tillsammans. Att ta ett guld fanns inte på kartan, men det är så roligt att det gick hela vägen.

GT Vikingarna vann ett silver
Damtävlingen blev en spännande uppgörelse in i det sista. Liksom på förra NM 2015 gick isländska Stjarna stegrande ur tävlingen efter att ha kört program med en mycket hög svårighetsnivå. GT Vikingarna från Lidingö, Stockholm, kom tvåa.

– Vi vann ett silver idag. Det var så skönt att tävla och vi kunde gå ut på golvet utan någon press och bara fokusera på oss själva och göra vårt bästa, säger Vendela Silwén.

– Vår styrka är att vi är så trygga i varandra. Man vet när lagkompisarna får dippar och vad man ska säga för att få igång dem igen. Och det var en riktigt härlig känsla att tävla här idag och vi kände verkligen stödet från läktaren, avslutar Mathilda Stocke.

Herrarnas tävling med danskt i topp
Danskarna blev ett snäpp för vassa för de svenska herrlagen idag. Trots några missar lyckades Gjellerup försvara sin titel från förra NM 2015. TeamGym Aarhus tog silvret och inte långt därifrån kom Brommagymnasterna från Stockholm och tog sig in på en tredjeplats. De slog därmed sin svenska konkurrent KFUM, som även de gjorde en riktigt bra tävling och slutade fyra.

Utifrån våra förutsättningar så är vi riktigt nöjda med tävlingen. Jämfört med SM i somras så har vi både höjt vår svårighetsnivå och samtidigt lyckats hålla uppe stilen. Vi vet att de danska lagen är bra, men jag tyckte vi stod upp bra emot dem idag, säger Niclas Butén som nu tillsammans med sina lagkamrater tar siktet mot SM och med förhoppning om att ta en plats i landslaget inför EM i trupp som går under hösten 2018.

Sport | Gymnastik
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in