Örebro HK blev överkörda av Malmö Redhawks

By on 7 januari, 2021
Arkivbild.

Under torsdagen åkte Örebro HK till Malmö för att ta sig an Malmö Redhawks i den 29 omgången av SHL 2020/2021.

Örebro som vann senast borta mot Linköping med 7-4 medans Malmö vann över Linköping hemma med 3-1.

Det var Örebro som började den första perioden bäst och gav inte Malmö något riktigt utrymme att få till något riktigt spel i Örebros zon. Örebros ansträngningar gav i den 15 minuten då Joonas Rask kunde ge bortalaget ledningen med 1-0 under matchens andra powerplay. Perioden slutade 1-0 till Örebro.

I den andra perioden kom Malmö ut med betydligt bättre energi än i den första och kunde skapa lite spel i Örebros zon men bortalagets försvarsspel var bra och man kunde avstyra Malmös offensiv. Perioden slutade 0-0.

Örebro tappade i den tredje perioden helt sitt spel och när man drog på sig två utvisningar som Malmö drog nytta av så fick även hemmalaget luft under vingarna och gjorde ytterligare två mål det sista i tom kasse då Örebro tagit ut målvakten. Matchen slutade 4-1 till Malmö.

Det var tydligt att orken inte räckte till i kvällens match och att man inte klarade av två bortamatcher på raken. Annars tyckte jag att man hade ett ypperligt spel i den första perioden och jag hoppas få se det spelet i fler bortamatcher.

Nästa match spelar Örebro HK på Lördag den 9 Januari hemma mot HV71.

Första perioden fjärde minuten utvisningMalmö, två minuter Matias Lassen Tripping. Powerplay Örebro, inget resultat. 15 minuten utvisning Malmö, två minuter Adam Ollas Mattsson Knätackling. Powerplay Örebro, mål Joonas Rask ger Örebro ledningen 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro.
Skottstatistik första perioden Malmö Redhawks 5-11 Örebro HK

Andra perioden andra minuten utvisning Malmö, två minuter Quinton Howden Slashing. Powerplay Örebro, inget resultat. Femte minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen Tripping. Powerplay Malmö, inget resultat. 14 minten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson Hög klubba. Powerplay Malmö, inget resultat.

Andra perioden slutade 0-0.
Skottstatistik andra perioden Malmö Redhawks 7-10 Örebro HK

Tredje perioden tredje minuten utvisning Örebro, två + tio minuter Oliver Eklind Tackling i ryggen. Powerplay Malmö, mål Helge Grans kvitterar 1-1. Sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter Helge Grans Slashing. Powerplay Malmö, mål Jan-Mikael Järvinen sätter 2-1 till Malmö. Åttonde minuten mål Malmö, Joe Veleno sätter 3-1. 13 minuten utvisning Malmö, två minuter Markus Lauridsen Fördröjande av spel. Powerplay Örebro, inget resultat. 18 minuten mål Malmö, Emil Sylvegård sätter 4-1.

Tredje perioden slutade 4-0 till Malmö.
Skottstatistik tredje perioden Malmö Redhawks 15-4 Örebro HK

Matchen slutade Malmö Redhawks 4-1 Örebro HK
Skottstatistik matchen Malmö Redhawks 27-25 Örebro HK