Örebro HK blåsta på poäng borta mot Djurgårdens IF

By on 19 september, 2019

Efter två vunna av två matcher i inledningen av SHL för Örebro Hockey var det dags för att åka till Stockholm och ta sig an Djurgårdens IF, bägge lagen har full pott och ligger i topp i tabellen.

Första perioden inleddes frenetiskt av Djurgården som var det klart dominerande laget och Örebro fick enbar låna pucken korta stunder, 8-0 till DIF i skottstatistiken ljög definitivt inte då gästerna var ordentligt tillbakatryckta. Halva första delen spelad och äntligen hade ÖHK börjat ta för sig och hade etablerat visst tryck i hemmalagets zon, i den offensiven kom tyvärr Örebros första utvisning. Tolv spelade minuter  och 14-1 till DIF i skott, och det hängde ett mål i luften för hemmalaget. Visst kom det också, i den 13 minuten gjorde Erik Walli-Walterholm 1-0 till Djurgården. Hemmalaget var inne ett brutalt stim och följde upp med 2-0 bara 1.05 minuter efter ledningsmålet, målet gjordes av forne Örebrospelaren Anton Hedman. Örebro fick med sig en utvisning i den 15 minuten och Örebro skapade en hel del bra, bättre gick det med fullt manskap då Joonas Rask hos gästerna snappade upp ett dåligt utspel från Djurgårdens målvakt och kunde reducera till 1-2 i den 18 minuten. Örebro fick med sig en utvisning i slutet av första, Mathias Bromé styrde in pucken i mål och det ringdes på situationen där målet dömdes helt felaktigt bort. Motiveringen löd att det var avsiktlig spark från Mathias, men nu hör det till saken att pucken tog på Djurgårdens målvakt som styrde in den i eget mål. Första perioden slutade 2-1 till Djurgården.

Andra perioden inleddes av ett power play från Örebros sida, utan utdelning dock men det var ett helt annat Örebro i början av mittendelen där hemmalaget inte alls kom upp i samma nivå som i den första perioden. Med halva matchen spelad var det ett mer jämnt spel sett över hela banan, där Djurgården fortsatt inte hade kommit tillbaka till samma spel som i den första och Örebro hetare och mer på. Andra perioden slutade 0-0

Tredje perioden var inte långt gången innan Djurgården hade dragit på sig en utvisning och Örebro hade kvitterat, 2-2 genom Ryan Stoa i den fjärde minuten. Örebro var riktigt heta i sista delen, men hemmalaget kunde ta ledningen (3-2) igen i power play. Ett mål som tycktes tända Örebro reagerade genom att öka intensiteten och vara mer puckförande, ett spel som inte räckte till och perioden slutade 2-1 till Djurgården.

Sammanfattat var det Djurgården som startade som ett kärnkraftverk på full effekt och mer eller mindre ägde första perioden, Örebro jobbade in sig successivt i matchen. Tyvärr fick Örebro ett mål felaktigt bortdömt och utan den fadäsen från situationsrummet hade gästerna fått med sig minst en poäng hem till Närke, sett till matchen känns det trots förlusten riktigt bra när man ser Örebro spela. I den fjärde omgången i Behrn Arena på lördag väntar Frölunda, en match som Örebro måste starta på ett bättre sätt om de ska vinna.

Matchfakta

Första perioden elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Ryan Stoa Slashing, power play Djurgården men ingen utdelning. 13 minuten mål, 1-0 Djurgården som gjordes av Erik Walli-Walterholm. 14 minuten 2-0 Djurgården, målet gjordes av Anton Hedman. 15 minuten utvisning Djurgården, två minuter Erik Walli-Walterholm hooking, power play Örebro men ingen utdelning. 18 minuten mål Örebro, Joonas Rask reducerade till 1-2. 20 minuten utvisning Djurgården, Marcus Högström charging, power play Örebro

Första perioden slutade 2-1 till Djurgården
Skottstatistik första perioden Djurgårdens IF 19 – Örebro HK 3

Andra perioden inleddes med power play för Örebro i 1.07 minuter, ingen utdelning. Fjärde minuten utvisning Djurgården, två minuter Simon Johansson puck out, power play Örebro ingen utdelning. Tolfte minuten utvisning två minuter Djurgården, Olle Alsing roughing, samt Örebro och Rasmus Rissanen roughing. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning för något av lagen.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andraperioden Djurgårdens IF 5 – Örebro HK 7

Tredje perioden tredje minuten utvisning Djurgården två minuter, Sebastian Strandberg tripping. Power play Örebro mål, 2-2 kvittering Ryan Stoa i den fjärde minuten. Åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen crosschecking. Power play Djurgården, mål i tionde minuten 3-2 genom Michael Haga. Örebro tar time out i den 18 minuten. 19 minuten mål i öppet mål Djurgården, 4-2 Jacob Josefson. 19 minuten utvisning Djurgården, två minuter Tom Nilsson interference, power play Örebro utan utdelning.

Tredje perioden slutade 2-1 till Djurgården