Örebro HK fick med sig två blytunga poäng i slutspelsracet

By on 2 mars, 2019

Nu drar det ihop sig i kampen mot slutspel och det var bara sex omgångar kvar inför dagens omgång, Örebro är med i jakten på slutspelsplats och då krävs det vinster, Örebro HK tog emot Växjö Lakers i Berhn Arena.

Första perioden bjöd på en riktig tajt hockey där det inte släpptes mycket från något av lagen, det uppstod inte många rena målchanser och det slarvades en hel del, en konsekvens av tajt, bökigt och stökigt spel. Perioden slutade 0-0.

Det tajta spelet fortsatte i den andra perioden men med fördel Örebro som skapade mest farliga chanser, varsitt mål gjorde lagen och det var oavgjort när signalen ljöd. Perioden slutade 1-1.

Tredje perioden var de två första lik, Örebro närmast men fortsatt oavgjort. Perioden slutade 0-0.

Förlängning gav ingenting och matchen fick avgöras på straffar, som vanns av Örebro som fick med sig två välförtjänta poäng.

Sett till tre spelade perioder var det Örebro som var det bästa laget med mest rena chanser, det var en tajt och fysisk match där bägge lagen låg nära varandra och släppte inte till något. Det var Örebro som till sist kunde vinna välförtjänt på straffar och fick med sig två blytunga poäng i racet mot slutspel, speciellt som Malmö kunde vinna borta mot Linköping.

Nu ligger Örebro tre poäng ifrån Linköping som ligger på sista slutspelsplats, i nästa omgång Tisdag 5 Mars 2019 möter Örebro Timrå borta.

Första perioden åttonde minuten dubbelutvisning Örebro, två minuter Tylor Spink slashing samt två minuter Brendan Shinnimin, Växjö roughing. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning åt något håll.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Örebro HK 6 – Växjö Lakers 9

Andra perioden fjärde minuten mål Örebro, Nick Eberg gjorde 1-0. 15 minuten mål Växjö, Kris Versteeg kvitterade till 1-1. 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Marcus Weinstock holding. Powerplay Växjö två sekunder, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-1