Örebro HK föll i förlängningen efter dåligt byte

By on 4 januari, 2018

Ett pressat Örebro Hockey tog emot Djurgårdens IF i den 32 omgången av SHL, ett Örebro som innan matchen låg på en elfte plats med två poäng ner till kvalplatsen. Med fyra raka förluster så var det mer eller mindre ett måste att vinna hemmamatchen mot Djurgården, en chans som Örebro inte tog tillvara på fullt ut.

Första periodens inledande minutrar var en aning svängig där lagen kände på varandra,  I den tredje minuten drog Örebro på sig en utvisning på Christopher Mastomäki , för att i samma minut dra på sig en till på Gustav Backström och det var spel 5-3 för Djurgården. Djurgården utnyttjade överläget och gjorde mål i spel fem mot tre i den tredje minuten, 1-0 till bortalaget. Örebro blev fulltaliga och fick igång sitt spel, i den sjunde minuten kunde Johan Wiklander kvittera till 1-1. Med halva perioden spelad hettade till ordentligt, Alexander Hellström och René Bourque råkade i luven på varandra i Örebros zon. Örebro drog på sig en utvisning i den 12 minuten på grund av för många spelare på isen, samt Lukas Pilö som åkte ut för holding. Djurgården i överläge 5-3 igen, de tre Örebrospelarna som var kvar i box play krigade på och klarade av underläget. Med fem man på isen stack hemmalaget upp i ett stekhett anfall, det var nära min inget mål. I den 16 minuten drog gästerna på sig en utvisning och Örebro fick power play, med fem anfallsspelare på isen i överläget skapade ÖHK inte mer än en ganska farlig chans utan att vara nära att göra mål. Det var mycket ställningskrig i slutet av den första perioden, där bägge lagen stängde ytorna för varandra.

Skotten vanns av Djurgården 10 mot Örebros 5
Första perioden 1-1, matchen 1-1

Andra perioden rivstartade Örebro ordentligt och redan i den första minuten blev Marcus Weinstock framspelad i friläge framför gästernas mål, dock utan att få in pucken i mål. Det var hemmalaget som var hetare inledningsvis, men med fem minuter spelade så hade Djurgården jobbat sig in i matchen och gästerna hade för stunden ett litet spelövertag. I den elfte minuten drog Djurgården på sig en utvisning och Örebro får ett power play 5 mot 4, övertaget lönade sig och ÖHK kunde göra 2-1 i den tolfte minuten, målet gjordes av Joakim Andersson. I den 14 minuten stökade det till sig ordentligt och det syntes att det var två lag som ville bryta sina förlusttrender, och stöket fortsatte när Djurgården i spel försökte nå pucken framför Örebromålet där hemmabackarna visade gästernas spelare att ”där får du inte vara”. I den 17 minuten bet sig Djurgården kvar i Örebros zon och snurrade runt ordentligt, till sist kunde bortalaget slå in kvitteringen till 2-2. Lagen bjöd och tog i periodens sista minutrar, men inget av de var riktigt nära.

Skottstatistiken vanns av Örebro 12 mot Djurgårdens 11
Andra perioden 1-1, matchen 2-2

Tredje perioden började Djurgården bäst som pressade tillbaka Örebro, och var laget som höll i taktpinnen. Först i den sjätte minuten kunde hemmalaget etablera ett mer fast spel i Djurgårdens zon, men det resulterade inte i något. Åtta minuter in i perioden var det mycket kamp och inte speciellt många heta chanser åt något håll, med halva perioden spelad så såg det ut som om det var gästerna som hade mer puck av de två lagen. Spelet var svängigt och det böljade fram och tillbaka över hela banan, mycket kamp och inget av lagen kunde skapa något vasst med fem minuter kvar av perioden. I den 17 minuten ställdes Jere Sallinen helt fri med Djurgårdens målvakt men fick inte in pucken, Örebro hade fortsatt tryck mot gästernas mål utan resultat. I slutminuten var det Djurgården som tog tag i pucken och bet sig fast i Örebros zon, dock utan resultat och det gick till förlängning.

Skottstatistiken vanns av Djurgården 12 mot Örebros 7
Tredje perioden 0-0, matchen 2-2 och förlängning

Förlängningens tekning vanns av Örebro som gick upp direkt i anfall, tog initiativet och kom fram på två fina avslut. Men det var Djurgården som kunde avgöra matchen efter 1.06 efter ett dåligt byte av hemmalaget, Örebro fick bara med sig en poäng.

Sammanfattat så blev matchen ett ställningskrig där bägge lagen tog ut varandra riktigt bra, lagen visade hur viktig drabbningen var efter förlustsviterna. Örebro visade att de ville vara med och vek inte ner sig sett över 60 minuter, det kunde lika gärna ha varit hemmalaget som hade stått som vinnare då ÖHK hade många grymt vassa chanser i slutperioden. Däremot saknades skärpan när lägena uppstod, något som behöver jobbas på. Marginalerna var inte med Örebro i den här fajten,  i nästa match kan det lika gärna vara Örebro som står som vinnare. Nu förlorade även det lag som ligger närmast under Örebro Karlskrona, nu är ÖHK tack vare extrapoängen tre före i tabellen. Noterbart är att Mora som vann deras match i kväll gick om Örebro i tabellen, det är en poäng före. Nästa match för Örebro är på lördag borta mot Luleå HF.